Üdv mindenkinek!
Teszek egy kísérletet a topic feltámasztására, remélem nem fog kudarcba fulladni.
Szóval tegnap regeltem, tehát új vagyok, viszont a Heroes 2-ben úgy érzem már "régi motorosnak" számítok, ugyanis kb. 10 éve játsszom a második résszel (kisebb-nagyobb szünetekkel). Persze próbáltam a többi epizódot is, de valahogy a 2 jött be a leginkább; az első ugyebár még tényleg kissé gyerekes a túl színes, meseszerű, batár nagy figuráival, illetve nyilván a rendszer is kezdetleges még ((habár pl. bizonyos grafikai elemek szebbek, mondjuk a harcterek, főleg a tetejükön lévő háttérféleség nekem nagyon bejön
Illetve néhány monster is "csinosabb", bájosabb, pl. a sprájt), a harmadik meg számomra már túl modern ezzel a kissé diablos grafikával-animációkkal (arról nem is beszélve, hogy nagyítóval kell nézni a figurákat, olyan aprók, az egységek, a heroesok, minden, a játéktér meg egyszerűen összefolyik, bár lehet, hogy csak az én szememmel van a baj
), a negyedik részt, illetve az újabbakat meg már inkább nem is kommentálnám...
Na mindegy, a lényeg, hogy a 2. rész jelenti számomra az igazi heroest, meg heroes-feelinget stb.
Viszonylag hosszú kihagyás után épp egy pár hete kaptam elő megint, aztán gyorsan végig is toltam a létező összes kampányt, tehát a Rolandosat, az Archibaldosat, meg a kiegészítő küldetéscsomagjait, és hát meglepő módon elég könnyűnek éreztem őket.
Szinte mindegyiken nevetve végigrohantam (pedig nem is emlékeztem mindenre, pl. hol vannak a fontos helyek, bányák, várak stb.), visszatölteni se kellett, illetve vagy 2-3X volt olyan, hogy "elkaptak", de akkor se loadoltam, inkább újrakezdtem a pályát, mondom ne csaljunk már (elvégre a visszatöltögetősdi azért az, én legalábbis így fogom fel, nem "fer" a géppel szemben
), főleg ha anélkül is megy... Különösen az Archibaldos kampány könnyű egyébként, pl. ott van az az ominózius pálya, amit itt fent emlegettetek, ahol több ezer csontvázat szerezhet az ember a nekroval, ha lever pár légiónyi parasztot... ami azért kissé tényleg nevetséges, simán végig lehet tarolni mindent egy ilyen sereggel, pl. engem most legutóbb még a több tucat titán se állított meg az egyik utolsó várban (főleg, hogy animate dead spellem is volt
). No meg ott az utolsó pálya, ahol is ugye vagy ultimate crownnal kezd az ember vagy áthozza az előző pályáról megmaradt több tucat feketesárkányt... hát ez az utóbbi lehetőség megint milyen már?
Anélkül is elég táposan kezd az ember, pár hét alaatt össze tud rakni egy kb. egy tucat sárkányból álló partit, amivel aztán végig is tudja verni az északon lévő (ráadásul elég gyenge várral rendelkező) heroesokat, a sorcesseket, lovagokat, wizardokat... de ha még az előző pályáról is hoz magával "néhány" dragonkát, hát akkor már tényleg no comment.
Na jó, a kiegészítő pályái egy fokkal nehezebbek, pl. az ilyenek, mint a Spiral Isle, meg a Voyage home utolsó, lovagokkal kezdős pályája azért megizzasztja az embert (főleg ez utóbbi; a kb. 4-5 csontsárkányos várat azért nem olyan könnyű elfoglalni északon, pláne, hogy csak lovagvárakból toborozhatunk sokáig)... de ez csak kb. 2 pálya, a többi ott is inkább a "könnyű" kategóriéába tartozik.
Mindenesetre ehhez a témához kapcsolódna az első kérdésem: nem tudtok esetleg valami egyéb kampányokat a második részhez? (Szétnéztem neten, de csak "sima", különálló pályákat találtam találtam.) Az sem árt, ha egy kicsit nehezebbek az alapjátéknál, mert az már tényleg "nem nekem való".
(De gondolom ezzel más is így van.)
Egyébként láttam, hogy valahol a Heroes Collectionrol is írtatok, hát én is most vettem meg a napokban (Medit Marktban 2000-ért vesztegették, mondom ennyiért nem hagyom ott
), és igen, tényleg kissé bosszantó, hogy elszúrták a borítót (képek a Heroes 4-ből
), bár én nem vettem észre, hogy a szövegek is össze lennének keverve (valaki ezt nyilatkozta), mintha minden rész mellé jó háttérsztori-összefoglaló lenne írva... de lehet, hogy tévedek, annyira nem ismerem az eredeti játékok sztoriját, angolból kissé kuka vagyok.
Amúgy magával a DVD-vel szerencsére nincs gond, a játékok is futnak, még XP-n is, bár mint régi Heroes-rajongó, túl sok újdonságot nyilván nem találtam rajta (illetve de, pl. Heroes 1 szerkesztőt még sohasem láttam, a lemezen pedig ez is van
), de nem bántam meg, hogy beruháztam rá, legalább végre feltehettem a polcomra egy eredeti Heroes-lemezt (szégyen vagy nem, de eddig csak másolt cédéim voltak, azokkal játszottamn
), amin ráadásul mind a három rész rajta van ugye, az összes kiegészítővel.
Egyébként amiről még írni akartam, hogy szétnéztem az itteni, mármint az oldalon lévő Heroes 2 tartalmak között is, és a listának, amin az összes szörny, tárgy és egyéb szerepel MAGYARUL, jó hasznát is vettem (korábban max. angol nyelven láttam ilyet, úgyhogy thanks a fordítónak
), találtam rajta pár olyan dolgot, amit szégyen vagy sem, eddig nem tudtam, illetve amire nem jöttem rá az évek alatt... pl. hogy a crusader az élőhalottakat kétszeresen sebzi: na hát ez tényleg tök új volt... csodálkoztam is rajta amúgy mindig, hogy miért kerül majdnem 2X annyiba a Crusi, mint a Paladin, amikor csak 15 HP-val van többje, illetve gyorsabb egy kicsit... hát akkor ezért olyan drága.
A feltöltött "rajongói" pályák nagy részét is csekkoltam, tényleg akadnak köztük jók... különösen tetszettek Solti Ádám magyar nyelvű mapjai, pl. a kalandjátékosabb Forest, illetve a Seawar, a külföldiek közül meg mondjuk a Farmland (a lovag figurák a kedvenceim, itt meg csak olyanokkal lehet nyomulni, szóval rossz már nem is lehet a pálya
), illetve végigkínlódtam magam a két "50 000 titános" pályán is (Bllodthirst, Fruzzen Turds), hát ezek valami brutálisak voltak, főleg az első, még a dzsinnek felező varázslatával is épp csak le tudtam verni az utolsó várat védő "szerény" több 10 000-es csapatot (a másik könnyebb volt, expert diplomacy, "némi" pénz, meg egy erős sereg birtokában csak végig kellett látogatni a pályán lévő több tízezer "független" főnixet, meg giantot-titánt, amik többsége be is állt: így már nem volt nehéz leverni a végén az 50 000 titánt...
).
Erről jut eszembe, lehet még esetleg pályát küldeni az oldalra? Csak mert mostanában (hogy újra elkapott a heroes-láz) én is molyolgattam a szerkesztőben, konkrétan épp a napokban sikerült befejeznem az első saját "művemet".
Azt a rendkívül hangzatos, illetve inkább idióta címet kapta, hogy "Parasztfelkelés", és elég rendhagyó lett, amolyan paródiaféleség, már ami a sztorit, meg a szövegeket illeti (ez utóbbiból elég sok van benne amúgy; kissé grafomán vagyok, mint ahogy az talán mostanra ki is derült...
). Maga a játékmenet inkább kalandjátékszerű egyébként, szóval tényleg próbáltam egy kevésbé hagyományos pályát készíteni, bár hogy végül is mennyire lett ez így jó, meg élvezhető... hát nem tudom.
Mindenesetre kíváncsi lennék a véleményetekre.
Na jó, lelövöm már magam, gondolom egyelőre ennyi épp elég volt belőlem...
Trunks írta:
"Mellesleg én is hamarosan nekikezdek az augusztusi offline map meghódításának
"
Az melyik is?
Nem vagyok valami tájékozott az ilyen "offline mapokat" illetően, de szívesen belenéznék ezekbe is. Meg úgy egyáltalán, ha van valami jó tippetek, hogy mivel lenne még érdemes játszani, annak is örülnék.