Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 79  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 08 csüt., 16:09 

Íme, a többszörösen átszerkesztett hozzászólás! Olvassátok el újra! :wink: Beorn jó tanácsait figyelembe véve egyelőre ennyi:

Röviddel a matróz visszatérése után, Ahab kapitány is közeledik. Miután belenéz a tengerbe és nem jön rá, mi is az a valami, Alexanderhez fordul, mert a többiek rá mutogatnak, mint akinek elvileg tudnia kell a dologról… Kérdés nem hangzik el tőle, mégis a nézése több, mint kérdőre vonó. Alex válaszol is az el nem hangzott kérdésre.

- Most még semmit sem tudok, sejtéseim vannak, mi lehet ez, de csak annyi. Amint szerzünk valamit, amivel kiszedhetjük, kiderül! Úgy vettem észre, hogy megcsillant valami a vízben. Aztán elég furcsának tartottam, hogy mi csilloghat ott…

Az emberek is csak nézegetik, mi lehet az, és azon vitatkoznak, „Vajon miért nem süllyedt el?” „Mitő' úszni?” „Mi lehet az? Netán valami értékes cucc?” „Hogy kerülhetett a vízbe?”

Megjön a halászháló is hamar, az alabárdos gyakorlottnak tűnő mozdulattal szedi ki a tárgyat a vízből. Mikor kiszabadítja a háló fogságából a tárgyat, mindenki észreveszi, hogy egy lámpás az. Sokan még nem láttak ilyet életükben, de Alexander mintha már látott volna, így át is veszi a szót.
- Emberek! Egy lámpást vagy valami ahhoz hasonló értékes tárgyat találtunk! Tudom, nem valami nagy dolog, mégis ezt rejtették a habok… Talán egy kincseket szállító balszerencsés utat megjárt hajóról szabadulhatott el, esetleg egy kalózhajóról, amiből errefelé ugye nincs hiány.

Sokan eleinte tágra nyílt szemekkel figyelik Alexander szavait, hiszen nem minden nap történik olyasmi, hogy felbukkan egy apróság, ami ekkora érdeklődést vált ki a hajón…
Természetesen nem is bírja mindenki szó nélkül. Félbeszakítják rövid beszéde alatt az alabárdost és megszólalnak: „Ha te tudod, mi ez, ne habozz, mondd már el! Lássuk, van-e benne valami!” más így szól: „Nem mesélni! Mutatni valamit!” megint más ezt mondja: „Nem hiszem, hogy ér ez valamit! Egy ócska lámpás nem nagy dolog, csak értesz hozzá, hogyan kell a bolhából elefántot csinálni! Ne is figyeljetek! Csak szemfényvesztés!” egyesek pedig teljesen ellene vannak a dolognak és legyintenek: „Nem semmi mesélő vagy! Fiúk, le kéne írni az összes eddig elhangzott aranyköpését és meséjét; lefekvés előtt a lányomnak, majd, ha hazaérek, 10 éven át lenne mit mesélnem…”.

Úgy néz ki, az alabárdos is másra számított, de nem mondja ki, csupán látható a csalódottság az arcán. Majd pár közbekiabálás után folytatja.
- Egész biztos, hogy van benne valami! Csak ki kéne nyitni!

Alexander ekkor feláll egy kis ládikára, ami mintha csak neki lett volna előkészítve, megpróbálja kinyitni, de nem talál rajta semmit sem, ami nyitható. Ekkor így folytatja beszédét:
- Sajnos nekem nem sikerül kinyitnom, de biztos vagyok benne, hogy a véletlen csodákra képes, így próbálkozzatok ti is! Remélem gazdagok leszünk!

Miután az alabárdos feladta a lámpás nyitogatását, sokan megpróbálkoztak még vele. Természetesen sikertelenül. Utoljára Ahab kapitány próbálkozott. Érezte ő már korábban is, hogy most kár volt idejönnie, de legalább történt valami, még ha nem értek el sokat a dologgal, akkor is... Nyitogatási kísérlete sikertelen maradt, így bánatában, nagy ívben elhajította, és pont egy asztalra esett a lámpás egy meleg fényforrás, egy gyertyafénnyel világító lámpa közvetlen közelébe. Mivel semmi sem történt, nem tudták kinyitni a lámpást, úgy gondolták, hogy valószínűleg nagyon jó az illesztése, és ez a hosszú tengeri útja során abszolút nem mehetett tönkre, sőt ha netán még némi rozsda is megkapta az összeillesztéseknél, még nehezebb dolguk lesz, mikor majd komolyabb eszközökkel ki akarják nyitni…

Miután mindenki lemondott a lámpásról, érkezik Billy és a varázslóhoz, majd a két lovaghoz lép. Elmondja, hogy örülne a lord, ha 5 percen belül az étkezőben láthatná viszont őket. Természetesen nem mondhatnak nemet egy ilyen invitálásra.
Nem telik el 5 perc, és a két lovag egyszerre lép be az ebédlőbe, ahol a lord és az atya fogadja őket. Theodorus villámgyorsan visszabújtatta magát az eldeformálódott vasruhába, mondta is, hogy egy rövid időt azért még kibír ebben. Aztán majd csak sikerül valahogy megjavíttatnia a göncöt… A szobába érve mondják a „házigazdák”, hogy a varázslóra várnak még egy picit, aztán ki is fog derülni, miért hívatták ide őket. Majd hamarosan megérkezik a varázsló is, és mindenki kíváncsian figyel a lord és társai szavaira.

A fedélzeten eközben a frissen kihalászott lámpás kezd aktivizálódni. Senki sem vette észre, de mivel a lámpa mellett mindig meleg van, így az kezd a számára megfelelő ütemben melegedni, majd nem sokkal később már jön is ki egy kékes füst a lámpásból.
Kép
Furcsa a helyzet, mert senki sincs épp a közelében.

Vajon ki veszi észre először a lámpásnál történt változást? Mi lesz az első benyomása az észlelő személynek?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Freemy 2006 jún. 13 kedd, 10:41-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 12 hétf., 12:40 

Dakk a szokott helyéről, az első fedélzetről szemléli az eseményeket. Jót mulat magában a matrózok, és a harcosok kísérletezgetésén, amint a lámpás-szerű valamivel foglalatoskodnak. Nem mutatja ki nyíltan érzelmeit, mert nem akar megbántani senkit, de eközben arra a felesleges idő és erőpazarlásra gondol, amit a többi utitársa egy hitvány, tengerből kihalászott roncs piszkálására foprdítanak.
- Miért nem hajítják vissza egyszerűen azt az ócskaságot? - töpreng a humik újabb furcsaságán.

Nagyjából ő az egyetlen, aki észreveszi az egyre melegedő lámpásból előgomolygó kékes füstöt.
- Mi a retkes manópöcs? - hökken meg minotauruszunk, és épp szólásra nyitná nagydarab száját, hogy társait a különös jelenségre figyelmeztesse, amikor a megtestesedés befejeződik:
Egy körübelül két méter magas, izmos, enyhén kékes árnyalatú bőrű férfi áll az asztal mellett, ami a lámpást tartalmazta. Ha a mínó nem látta volna a saját szemével az előtörő kékes füst összeállását, és a lámpás eltűnését, elképzelése sem lenne, hogy került az illető a hajóra. Az új jövevény dús, fekete szálú haját egy ezüstös csattal egyetlen varkocsba fogta össze. Arca síma, borotváltnak tűnik, szemei sötétbarnán, élettel telve néznek körbe. Csupán egyetlen sárga szín, bő selyembugyogót visel, karmazsinpiros selyemövvel, amibe két széles pengéjű handzsárt tűzött.

Ajkai mosolyra húzódnak, amint megszemléli a neki egyenlőre háttal állókat, majd meköszörüli torkát. Amikor azok döbbenten fordulnak felé, mély, bársonyos hangján így üdvözli őket:
- Köszöntelek benneteket, uraim, a nap tizsta fénye alatt! A nevem Abdul el Hazed ibn Musztafa al Rashid. Öröm tölti el szívemet a látásototoktól, és még nagyobb lenne örömöm, ha elárulnátok nékem, jó uraim, hogy miért rángattatok ide engen legszebb hurijaim karjai közül?!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 12 hétf., 13:07 

Épp Theodorus hirtelen távozásának lehetséges okairól beszélget a két alabárdos, mikor történik valami…

Ahogy Ahab kapitány elhajította a lámpást, már senkit sem érdekelt, azt se nézték meg, hová esett. Az alabárdosok pont háttal álltak a helyszínnek, ahol ugye megjelent a lény, így semmit sem vettek észre ebből, ezért finoman szólva is eléggé meglepődtek, mondhatni tisztességesen megremegtek, mikor megszólalt egy mély, erőteljes hang a hátuk mögött, pedig elvileg senkinek sem kellett volna ott lennie…

Nyomban megfeledkeztek arról, amiről beszéltek, hátrafordultak, és meglátták a lényt.
Fogalmuk sem volt, hogy került ide, nem tudták, mik a szándékai, így inkább csöndben maradtak, nehogy valami rosszat mondjanak, és emiatt összetűzésbe kerüljön a legénység ezzel a lénnyel, hiszen a mondandója alapján nem tűnt ellenségesnek… Vártak, magukban akaratlanul is felmerült egy kérdés: „Vajon mi lesz ebből?”

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Freemy 2006 jún. 13 kedd, 9:52-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 12 hétf., 13:25 

Két dolog: 1.) nem, a dzsinn nem így néz ki :lol: 2.) nem szeretnék magammal beszélgetni :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 12 hétf., 13:33 

Legközelebb valszeg szerdán tok majd írni, mer elvagyok halmozva tanulnivalóval, de aztán megin leszek.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 13 kedd, 9:03 

Billy, miután a 2 lovag és varázsló elhelyezkedett a szobában felvazolta azt, amit már az atyának és lordnak is lemondott, kihagyva azt, hogy a lord valószínűleg befolyásolás alatt volt. - Gondolva, hogy a Lord mondja el saját szavaival, amit erről szeretne a többiek elé tárni.
Aztán türelmesen megvárva, hogy az atya illetve a lord tegyék hozzá a saját mondanivalójukat, majd pedig várta, hogy mit reagálnak erre a többiek.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 13 kedd, 10:20 

A lord egy ideig elgondolkodva néz végig a társaságon, majd megköszörüli a torkát, és így szól:

- Uraim! Azt hiszem, expedíciónk elérkezett az első kritikus döntéshez, amit közösen muszáj meghoznunk. Nem tudom, mennyire bízhatom meg magukban... nem, ne háborodjanak fel, hamarosan megértik, miről beszélek! Előre is elnézést kérek, ha a gondolataim egy kissé csaponganak majd... egyenlőre nekem is nagyon nehéz ezt az egészet átlátnom!

- A probléma a következő: az egész vállalkozásunkat valószínüleg nem a mi (pillant az atyára) döntésünk szervezte meg, hanem egy túl régóta élő, hatalmas mentális erővel bíró varázstudó. Nem tudjuk, az illetőnek mi volt ezzel a célja, hogy segíteni akar... akart nekünk, vagy csak a saját céljai hajtja-e őt előre. Nem ismerjük a motivációját, a valódi hatalmát, a gyengéit, vagy az erősségeit. Nagyon úgy néz ki, sajnos, amint a hobbitunk rávilágított, hogy engem is befolyásolt döntéseimben ezidáig. És ami a legaggasztóbb, hogy valószínüleg itt van a hajón, mivel képes az alakját megváltoztatni. Akár közöttünk is lehet ebben a szobában...

- Az eddigi események egy része neki köszönhető nagy valószínűséggel, illetve egy, vagy több olyan hatalomnak, aki ellenében dolgozik. Ezekről szinte semmit sem tudunk. Nem világos egyenlőre, hogy csak a mi mentalistánk ellen dolgoznak-e, avagy ellenünk is. Az a polip valószínüleg őt jobban kiütötte, mint bármelyikünket, feltehetőleg ezért tudunk most róla szabadon beszélgetni... ki tudja meddig? Ezért kéne döntenünk, uraim! Mit tegyünk? Billy megpróbálta felkutatni, hogy ki lehet az, aki feltűnően rosz állapotba került a kráken-támadás után, esetleg ájultan fekszik valahol, de... egyenlőre semmi eredmény.

- Természetesen éppen úgy lehet egy hagymázas képzelődés ez az egész, ám én kezdek ebben mind jobban kételkedni. Valahogy túl sok minden történt velünk az utóbbi időben... Úgyhogy muszáj döntenünk! Hogyan tudnánk kideríteni, hogy ki is az illető valójában? Mit tegyünk vele, ha megtaláljuk? Ha megtaláljuk persze... amire szerintem igen-igen kicsi az esélyünk. Ha effelé nem tudunk tovább lépni, akkor merre tovább? Folytassuk utunkat a Jépenge felkutatására, kockáztatva azt, hogy esetleg nem magunknak kutatjuk fel, avagy forduljunk vissza? Ez utóbbi esetben azt kockáztatjuk, hogy épp az Armageddon Pengét birtokló erőket segítjük döntésükkel. Én egyedül nem dönthetek, eléggé zavart vagyok amúgy is... Nos?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 13 kedd, 11:58 

Theodorus számára most érkezett el a perc, hogy szólásra emelkedjen.
- Nos, kedves uraim. Ha megengedik, hogy szóljak pár szót az ügyben, megtenném.

A lord bólint, így a lovag bele is kezd.
- Mivel én nem voltam jelen a kalózok támadásánál, első úgynevezett csatám a hajón a jelenlegi, kráken elleni volt. Így nehezen tudnám elképzelni, hogy én lennék az a bizonyos személy, akit keresnek. Nem vettem észre magamban semmi olyat, ami ezt mutatná (leszámítva persze a kráken által okozott látomásokat, de erről majd később).
Azt, hogy ez a Mester netán mégis bennem lakozna, kizárja az egész eddigi életem. Hiszen hacsak nem ő tervezte meg apám halálát, és ezáltal az egész eddigi sorsomat (elhatározás, kastélyban eltöltött évek, háborúk, sérülés, hosszú, magányos kúra, valamint a mostani találkozás), akkor szinte 100%, hogy másban kell keresni őt. Azt viszont el tudom képzelni, hogy később esetleg felhasználhat engem is, ha el tudja foglalni a testemet, ahogy tette azt egy általam szellemnek vélt valami az utolsó életben maradt matrózzal a korábbi hajónkról, mikor megmentésre várva hajótöröttként sodródtunk a hideg tengeren. Talán ő sem véletlen került megszállás alá, de ez az információ szerintem most nem ér sokat nekünk, csak némileg Billy nézeteinek valódiságát támaszthatja alá… Nos, térjünk is vissza a történetemhez! Azóta viseljük az alabárdosokkal mindhárman ezt a varázslatos nyakéket, ami egy medál, egy kettős kört ábrázoló, pont azért, hogy az ilyesmitől megóvjon bennünket. Annyit tudok még, hogy Cronossnak, a tér, az idő és a mágia urának van köze a dologhoz, de hogy pontosan mi, ez ügyben egy mágus véleményére van szükségem! Viszont mivel van köztünk egy mágus, remélem tudja, hogy pontosan mire is jó ez a nyakék, használható-e eme nagy befolyással bíró Mester ellen? Tehát szerintem, hacsak nincs valami borzasztó nagy hatalma ennek a valakinek, nehezen tudnám elképzelni, hogy engem is megszálljon. Ebből pedig az következik, hogy rám számíthatnak bármikor! Ugye, Eizyen?
Ki az, akit egész biztosan ki lehet zárni? Ki lehet, aki eddig még nem került befolyásolás alá? Az alabárdosok biztos, de másról sokat nem tudok... Össze kéne állítani egy csapatot, akik felvehetnék a harcot az éppen befolyásolt személy hatalmával szemben.
Viszont most, hogy mondja uram, szerintem a kráken támadás nem volt véletlen. A befolyásoló személy ellen érkezhetett, pont azért, hogy egy időre kidöntse a sorból, és mi nyugodtan, de gyorsan döntsünk a jövőről. Mivel más is volt a hajón, nem csak a Mester, így mindenki részesült a támadásból, de minket nem ért annyira erősen, mint őt. Így érthető az is, hogy miért távozott olyan gyorsan ez a lény, mint amilyen gyorsan érkezett!

Hogy mi lehetne a megoldás? A legegyszerűbb az lenne, ha képesek lennénk előidézni egy kráken támadást, mikor megtudjuk, hogy kiről van szó. Ráadásul valami olyan kellene, ami nekünk nem okoz fájdalmat, csak arra a bizonyos személyre hat, akit megszállt a Mester. Ez megoldható lenne? Eizyen?

Az utat szerintem egyelőre folytassuk, viszont menet közben dönteni kellene a dolgokról. Várnám mások véleményét is az ügyben. Talán jó lenne, még mondjuk a fedélzetmestert is bevonni a beszélgetésbe!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 13 kedd, 13:54 

Az én vélemyényem, hogy én is gyanús lehetek akár, sőt még a hajószakács is az, a végeztünk meg is nézem, hogy nem-e véletlenül ő az. A küldetéssel kapcsolatban nincs más hátra csak előre, nem állhatunk meg, akármnilyen erők próbálnak meg minket befolyásolni.
Ha azonban elérjük célunkat, akkor kell réen lennünk, talán meglephetjük őket.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 13 kedd, 14:16 

- Hmmm. De azért valami mentális védelem-féle nem ártana... - töpreng félhangosan közben a lord. - Atyám? Ja, elnézést, már mondta, hogy nem a maga asztala... Varázsló urak?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 13 kedd, 15:10 

Hát sajnos én az ilyen mentális izékhez nem nagyon értek, esetleg sakrális mágiával nem lehet megoldani?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 14 szer., 12:55 

- Bizonyára meg lehetne, de istenem szférái között nem szerepel a bűbáj. - szól az atya, némileg mentegetődzve.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 15 csüt., 15:16 

Értem atyám, akkor már csak benned bízhatunk!-fordult a másik mágus felé Billy.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 19 hétf., 11:07 

írok.. :shock: :shock:

hát igazából nem értem, hogy miért nem ezt szerkesztette át, amikor azt tettem, dehát végülis nem történt olyan húdenagy guibanc, hogy ne tudjuk most meg igazából, hogy most mi is törtrént, mivel az irományomat is leírta, úgyhogy ezt szerintem tekinhetjük akár nemitt lévőnek is. :lol: :lol:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ewolian 2006 jún. 19 hétf., 12:15-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 19 hétf., 12:12 

Eizyen hosszasan elgondolkozott az ebédlőben hallottakon. Ledöbbentette amit az elmúlt pár percben hallott. "Egy nagyhatalmú mentálmágus???"
- Hát először is a mágusról amit tudok az nemsok, de szerintem nem kitaláció ez az egész... Még nagyon régen apám mesélt ezekről a varázslókról, de már nem nagyon emlékszem rá, hogy miket mondott róluk.. De mindenesetre szerintem igenis léteznek, és amit az eddigi elmesélések alapján hallottam a küldetésről melyre elindultak, - mutat körbe a termen - amelybe Neldor barátommal, valamint Theodorussal és két barátjával véletlenül belecsöppentünk, eléggé úgy hangozhat, hogy egy ilyen nagyhatalmú mágus, mint aki a kezében akarja tudni - és eddig akkor mint valószínűsíthetően kiderült kezében is tartotta - az események irányítását, nem nézheti tétlenül, hogy esetlegesen keresztülhúzzuk a számításait azzal, hogy a Jégpengét megszerezve az előre eltervezett, Armageddon Kardjával való pusztítást megakadályozzuk. Ami pedig ezt a krákent illeti, így az elhangzottak alapján elképzelhető, hogy ténylegesen a mágus ellen küldték.

- De visszatérve a kérdésedre Theodorus: ami azt az embert illeti, akit megszállt az az általad gonosz szellemnek vélt valami, amikor még a tengeren hánykolódtatok, nem hiszem, hogy a mágus irányíthatta, mivel az elhangzottak alapján, - és én is így tudtam erről, - csak azokat lehet így irányítani, aki a közelben van... Ti jó négy napi hajózásra lehettetek tőlünk. Ami a medáljaitokat illeti, van nagyon sok varázstárgynak mondott pl. ékszer ami elvileg megvéd másoktól, hogyha azok be akarnak hatolni a tudatodba.. Ezek némelyike úgy működik, hogy mivel, te azt gondolod, hogy ez hatásos, tudatalatt egy erős védelmet képez az agyadban, ami ténylegesen védelmet nyújt a mentális behatásokkal szemben. Ezt én így nem tudom megállapítani, hogy a te nyakéked milyen, mindenesetre valószínűleg egyébként sem ér semmit egy ekkora mentálmágus ellen, aki már több ezer éve él... Sajnálom, - nézett Theodorusról a Lordra - nem szeretnék felesleges feszültséget teremteni, de kötelességemnek érzem, hogy elmonjam amit tudok, és gondolok... -

Várt egy picit, majd folytatta - Most ha minden igaz, feltehetően ténylegesen kivan ütve a "Mester", mivel a kráken jobban elbánhatott vele, mint velünk, tehát most nem valószínű, hogy bármelyikünket is megszállása alatt tartaná. - Újra Theodorusra nézett - Ami ezt a kráken-fajta támadást illeti ami csak annak árt akinek a tudata befolyásolás alatt áll... - sóhajtott fel - véleményem szerint egy ilyet képtelenség előidézni. Akkor más a helyzet, hogyha tudjuk, hogy ki van éppen irányítva, de nekem sajnos ez meghaladja az erőmet, mielőtt tanulhattam volna róla, apám meghalt, így sajnálom,- nézett körbe megint - de én sem vagyok valami nagy tudományú a mentális mágiában... Tudok róla egyet s mást, de a gyakorlatban még egyáltalán nem próbálgattam. Viszont megpróbálhatunk pár dolgot... Lehet, hogy ez egy picivel hosszabb folyamat lesz, de arra gondoltam, megpróbálhatnánk védőburkot vonni az emberek tudata köré. Ehhez először is muszály behatolnom valakinek az agyába, hogy meglássam, milyen fajta támadás ellen kéne védelmet nyújtani a buroknak. Még sohasem próbáltam ilyet, úgyhogy lehet, hogy veszélyes,nem tudom mi sülne ki belőle. Ha lehet, ezt én a végső megoldások egyikének javasolnám, és ha nincs más lehetőségünk, akkor próbálkozni meg vele. Természetesen, ha máshogy kívánják, akkor megpróbálhatjuk akár most is, mielőtt esetleg magához tér a Mester.

Ja, és még valami! Lehet nem így van, régebben hallottam ilyet, az is lehetséges, hogy valakinek a hajón a Mester teljesen beköltözött a tudatába, csinált magának benne egy kis helyet úgy, hogy maga a megtámadott nem is sejti, hogy két tudat lakozik benne, a Mester pedig elhagyta testét. Ez azt jelenti, hogy a kráken támadáskor a megszállt emberben lévő megbújt mestert kiütötték, de magát a fizikális testet nem, tehát nem biztos, hogy maga a Mester valahol eszméletlenül fekszik. Lehet, hogy akibe beleköltözött, az már régen rendbe jött... - felvonta a szemöldökét, majd az arcokon körbepillantva megkérdezte - Mi erről a véleményük?

Nos, csak sikerült eljutnom odáig, hogy írjak :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 19 hétf., 13:04 

A lord is, az atya is néha-néha kinyitja száját a "nagymonológ" alatt, talán hogy közbeszóljanak, talán, hogy ellenkezzenek, de végül is nem teszik. Elgondolkodnak a lehetőségeken egy időre, majd elébb az atya szólal meg:

- Akkor hát... sok mindent nem tehetünk. Bízhatunk abban, hogy azt a mentálmágust végleg kiütötte a kráken, és talán megsegítenek az istenek annyira, hogy ne is térjen vissza többet, míg a feladatunkat el nem végezzük. Fájdalmasan kevés erre az esély azonban, mivel még a Jégszigetekig is legalább három hét a hajóút, azután még valahogy fel is kellene kutatni azokat a bizonyos romokat...

- Azt mondtad - szól közbe a lord - hogy pontos sejtésed van, merre találjuk a dwemer romvárost!

- Hát, ööö... pontos sejtésem az nincs, csak tippem, ami remélhetőleg bejön.

- Ez remek! - csattan fel lord Raphaell - Tehát jó esélyünk van rá, hogy akár hónapokig keresgélhetjük a végtelen hó- és jégmezőkön azt a tetves romot!! Fantasztikus kilátások! Az élelmünk nem tart ki örökkön, de a szerencsénk sem, azt hiszem!

- Élelmet, ha kell, tudok teremteni - az atya egész halkan, szinte megszeppenve válaszol - a szerencsénk érdekében meg majd imádkozom.

- Jó, ezzel a problémával majd akkor foglalkozunk, ha már elértük a Jégszigetet! Varázsló! Mivel nem tudhatom, mennyi időnk lehet, én önként felajánlkozom, hogy beletúrj az elmémbe az a védőfal miatt! Ki máséba, mint az enyémbe, hiszen, mint ahogy rájöhettem közben, engem irányított az a mocsadék leginkább! Ha felkészültél, akármikor a rendelkezésedre állok! Ha valamit elbabrálsz odabenn, akkor meg az atya veszi át a parancsnokságot! - teszi hozzá kissé elsápadva. - Persze jobban örülnék, ha egy mentálmágus lenne, aki kotorászik bennem, de az ilyenek sajnos mind ellenünk dolgoztak az utóbbi időben...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 19 hétf., 22:51 

Theodorus is csodálkozik, pláne akkor, amikor a megszállásról illetve a nyakékekről beszél a mágus. Majd, miután úgy nézett ki, hogy épp senki sem szólna, ismét szólásra emelkedett és Eizyen felé fordult:
- Jól van, hiszek neked varázsló. Mást úgysem tehetek, meg aztán mi okod lenne hazudni? Csak tudod, annyira hasonlított ez a megszállás elmélet a matróztársammal történtekre, hogy gondoltam esetleg összefügghet. Az viszont biztos, hogy megszállták, de ne is beszéljünk erről! Nem tartozik ide, és látványnak sem volt mindennapos…
A nyakékekről hallottak viszont nagyon elszomorítanak. Barátaimnak nem szólok erről, had gondolják csak azt, hogy ténylegesen használ valamit ez a lógó. Meg aztán mivel nem tudod pontosan, lehet, hogy kisebb megszállás ellen véd, így rajtam is maradni fog.
Lépjünk tovább! Fontosabb dolgunk is van most. A mesterről lenne egy kérdésem!
Ugye azt mondtad, lehet, hogy a Mester teljesen beköltözött valaki tudatába, csinált magának benne egy kis helyet úgy, hogy maga a megtámadott nem is sejti, hogy két tudat lakozik benne. Ezt valahogy le lehet ellenőrizni? Hogyan tudhatnánk meg, ha tényleg így van, és mit lehetne tenni ellene? Ehhez sajnos nem értek. :( Az én szakterületem a védelem és a támadás. (A lovag természetesen hallgat arról, hogy nem nemesi származású. Ezt nem sokan tudják róla, csak a legközelebbi barátai. Azért hallgat, mert hátha ez befolyásolna valamit a tárgyalás során, ráadásul így némileg bölcsebbnek is tűnik…)

Még valami! Ha bejön ez a tudat köré való védőburok vonás nála (fejével a lord irányába biccent), akkor nálam is megtehetnéd! A nyakékkel együtt, biztonságban érezném magamat!

Majd a lovag a lordhoz és az atyához fordul és hozzáteszi a mondandójukhoz:
A jeges sziget szerintem már közelebb van annál, mint gondolnák! Hallottam egy történetet arról, hogy valakik valószínűleg tévesen jelölték be a sziget helyét az első térképeken, és erre csak pár éve jöttek rá, pontosabban akkor bizonyították be! Mivel még nem újítottak fel minden térképet, gyanús, hogy az Önökén még messzebbinek tűnik a sziget, pedig mivel nincs messze az a hely, ahonnan a korábbi hajónkkal indultunk, így nagyon biztosan állíthatom, hogy a sziget közelebb van, mint gondolnák! Sok ottani halász járkál itt a környéken, egyesek bátrak és voltak is már a szigeten, mások kevésbé bátrak, de a sziget helyére vonatkozóan egyöntetűen állítják, hogy nem ott van, ahol a térkép mutatja. Ez elmondásuk szerint két okból lehetséges. Vagy azért, mert mozog vagy valaki/valami mozgatja a szigetet, vagy rosszul lett feltérképezve. Az utóbbi feltevés az erősebb a halászhajókon, de az eddig hallottak alapján akár a másik lehetőséget is el tudom képzelni! A szigetet, ha így haladunk, mint eddig, kb. másfél-2 hét múlva elérhetjük!
Élelemről, ha találunk halat, ami erre azért szép számmal akad, nem lesz gondunk, feltéve, ha szereti a legénység a tenger gyümölcseit. Ismerek egy jó receptet, amivel ízletessé tehetjük étkezéseinket, ráadásul a halat csak meg kell pucolni. De erről majd akkor, ha odaértünk, és szükség lesz rá!
Tájékozódáshoz pedig elég lesz keresni egy olyan halászt, aki egyrészt gondoskodhat az élelmiszer utánpótlásról, másrészt, pedig ha szerencsénk lesz, találhatunk olyan embert, aki már járt a szigeten, és talán ismeri azt a helyet is, amit keresni fogunk! Így két legyet üthetnék egy csapásra, persze azért a szerencse is kell hozzá, így kérem jóatyánkat, hogy ezért is imádkozzon!

Mivel furcsán néznek a lovagra a többiek, megkérdezi:
- Maguk még nem is hallottak arról, hogy a térképek nem mindig valósághűek? Én bizony nem csak erről az egy esetről tudok! Pl. a Holeg-szurdoknál sem úgy van minden, ahogy azt a térkép mutatja! Bár ez sem igazán köztudott… Minden esetre jó lesz figyelni erre is!
A tájékozódási ötletemet pedig meg kellene vitatni!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 20 kedd, 9:27 

Szegény dzsinn eközben bánatosan "ácsorog" a hajó fedélzetén, és arra vár, hogy valaki vele is foglalkozzon... :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 20 kedd, 10:17 
Heroes Team

Na majd mindjárt foglalkozunk vele is! :lol: Csak előtte téma áttekintése :lol:

"Hát ez egy ócskaságnak tűnő olajlámpás!"-gondolja Johnatan, mikor felkertült a fedélzetre az a tárgy a vízből! Miután az alabárdos elmondta, hogy ő mit tud a dologról, aztán néhányan ugyan mesének vélték az egészet, de végül majdnem mindenki kipróbálta rajta magát, hátha mégis igaz a mese, s csodás dolgok vagy mesés gazdagság birtokosa lesz az illető! A nagy próbálkozásnak viszont az lett a vége, hogy a lámpás megőrizte rejtélyét, senk se tudott vele kezdeni semmit, igy végül dügében az utolsó próbálkozó, a kapitány mérgében elhajította, s aszatlon kötött ki a lámpás és elvesztette az emberek érdeklődését! Majd miután az emberek elfordulva próbáltak egy-két dolgot megvitatni, netán helyreállítani a hajót, egy kis idő múlva egy igen lágy hang szólt hátulról! A tömeg megfordulva észrevette, hogy az asztlnál egy kékes bőrű alak állt, jól ápoltnak látszott, bár gyér volt öltözete! Hatalmas és erős teste kis félelmet keltett a fedélzeten lévőkben, így látszatra senki sem akarta megszólítani az idegent! Tartottak tőle, nem tudták, hogy milyen szándékkal került a fedélzetre, s a ruhájának övében lévő két handzsár se keltett bizalmat az emberekben! Így kis időre csönd telepedett a fedélzetre, a víz és a hullámok hangján kívül mást nem lehetett hallani, csak a lámpások lángjának lágy sustorgását! Legelőször a fedélzetmester vette a bátorságot, kilépett a tömegből hogy megszólítsa a lényt, s esetleg megadja a válaszát a kérdésre!
"Üdvözlünk téged, fedélzetünkön kedves idegen! A nevem Sermer Johnatan exőrmester, jelen pillanatban ezen hajó fedélzetmestere vagyok! Sajnos arra hogy hogyan kerülhettél ide, semmi magyarázatunk nincs!"-mondta válaszul a kérdésre! "De ezt a legjobban neked kellene tudnod megmagyarázni, hogy honnan és hogyan jöttél pont ide? S ki személyed valójában? Netán tudnál némi magyarázatot adni ezekre a furcsa dolgokra?"- fejezte be Johnatan mondandóját, s várta, mit reagál erre a különös lény!

Na mégegyszer át lett szerkesztve, remélhetőleg mostmár megfelelő formátumra! :evil:

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Jou 2006 jún. 21 szer., 11:45-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 20 kedd, 11:37 

Újra és újra átszerkesztettem...
Már tökéletes az egész! Köszönjük, mester!
:wink:

Petrus is izgatott lett, miután megszólalt Johnatan, magában mormolt is valamit, amit csak akkor szokott, mikor kétes a helyzet és akár teljesen más is következhet, mint amire számítanak a jelenlévők… Szemét le nem vette az újonnan érkezett alakról.

Alexandernek nem voltak rossz érzései, sőt hatalmas mosoly kíséretében örömét fejezte ki, hogy megérkezett a lény. Mielőtt az szólhatott volna, szórakozottan kiegészítette a fedélzetmester mondandóját.
- Azt még azért hozzá kell tennem, hogy én láttalak meg, és később én halásztalak ki a tengerből. De ennél többet nem tudok mondani… Ja, Alexander vagyok, az alabárdos!

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 79  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]