-Rendben! -veszi át a szót Theodorus
Tényleg titkoltam valamit, méghozzá pont a származásom történetét és a harcosok közé való belépésem okát. Most elmesélem.
Legközelebb, ha Theodorus találkozik valakivel és a történetéről kérdezi, csak azt fogom mondani, hogy "erre Theodorus elmeséli élete történetét eme borzasztóan kíváncsi vitéznek" vagy valami hasonlót. A történet ebben a hozzászólásban lesz leírva. Aki keresi, majd lapozzon vissza ide! Persze, ha konkrét kérdés lesz, arra rendesen válaszolok. Gondolom érthető. Akkor kezdjük is!
-Még ifjúkoromban, 14 éves koromban történt valami, amit a mai napig nem tudok kiheverni. Ez indított el az utamon! Még csupán két embernek meséltem erről előttetek, de úgy érzem, veletek megoszthatom titkomat. Lord Hagen és Lord Andre tud még csak a dologról.
Szóval az történt, hogy normálisan éltem életemet a 13 éves öcsémmel együtt szüleim farmján, fizettük az adót, élelemmel láttuk el az orkokat, így ők nem bántottak minket. Egyik normálisan induló napon épp a földet műveltünk, mint ahogy azt máskor is az évnek ebben a szakában szoktuk…
Ekkor történt valami, amit még a mai napig sem tudok pontosan, hogy mi volt. Azt vettem észre, hogy egy csomó szerzetes közelít felénk a köves úton. Ez még nem is lenne olyan szokatlan, hiszen forgalmas út mellett laktunk, de most jön csak a java. Furcsa hangokat hallott édesapám az ellentétes irányból, hát odamentünk mi is, megnézni, mi történik. Láttunk egy hadvezérszerű valakit egy nagy fekete sárkányon és jópár minotauruszt félelmetes tempóban harci üvöltések közepette közeledni. Édesapám meg is jegyezte a bajsza alatt,
„Itt valami nagyon nincs rendben! Ezek a minotauruszok nagyon berágtak a szerzetesekre!”
Nem is volt minden rendben...
Mikor a szerzetesek észlelték a fenyegető minotauruszokat, azonnal csatarendbe fejlődtek és földünkön átgázolva (mert ugye így volt közelebb) felálltak egymás mellé és elkezdték szórni az „áldást” a minutauruszokra.
„No, ez kellett csak nekünk, oda lesz a termés, mit fogunk enni a télen?” –fortyogott atyám, de mit lehetett tenni? Két kapával és anyám hirtelenharagú természetével kevesek voltunk ekkora seregek ellen… Mire észbekaptunk, már sorra hullottak el a minotauruszok és alig maradt időnk menekülni. Mikor utoljára hátranéztem, láttam, hogy négy bátor minotaurusz maradt, pontosabban már csak három, ekkor egy újabb életét vesztette, de ez a három már ott karistolt a szerzetesek között. Esélyük sem volt a túlélésre, mégis harcoltak utolsó vérükig!
Mi ekkor már befutottunk a házba, hogy ott a pincében megbújhassunk. Legfürgébb révén én mentem elöl és már nyitottam is a pince tetejét, öcsém mögöttem érkezett, apám udvarias volt, így anyámat maga elé engedte, majd következett egy nagy bumm! Valami hatalmas kő eshetett házunkra, ahogy később észleltem. Apám már nem tudott lejutni a pincébe, így sajnos ott vesztette el életét, anyámat pedig ő védte meg saját testével a haláltól.
Ekkor megesküdtem! Megbosszulom apám halálát, megtalálom azt a fekete sárkányon üldögélő hadvezért és a két kezemmel fosztom meg életétől!
(Később, ahogy tanultam, megtudtam, hogy egy varázslat, méghozzá egy meteor shower nevű végzett mindenkivel, aki a csatatéren volt. Ezt egy idős varázsló árulta el nekem, mikor neki is elmondtam a történetem. Nem akartam varázsló lenni, így nem is tanutam ilyesmit, inkább a puszta erőre hajtottam mindig. De erről majd később…)
Miután lecsendesült minden, édesanyámat öcsém gondjaira bíztam, hiszen ő jobban értett a földműveléshez, szerette is csinálni, nekem csak jobb híján segédkeznem kellett. Régóta arra vártam, hogy elmenjek otthonról, kiképzésben részesüljek, és a jó oldalon vegyem fel a harcot Erathiáért! Már semmi sem tarthatott vissza. Apámért útra keltem és egy íjászmesterhez szegődtem, hogy lőfegyverek használatára tanítson. Ki is tanultam mindent, tanítványai közt a legjobb íjász lettem. Ekkor úgy éreztem, ideje váltani és közelharcot tanulni.
Volt egy íjászverseny a közeli kastélyban, hát beneveztem. Én lettem, az aktuális Robin Hood Verseny bajnoka. Meg is kerestek a kastélyból, hogy lenne-e kedvem csatlakozni és a számszeríj használatát is elsajátítani. Természetesen nem mondtam nemet, hamar kitanultam ezt is. Mondtam Lord Hagen-nek, az ottani felettesemnek, hogy mivel már nagyon jó vagyok az íjászat terén, szeretnék közelharcot is magasabb szinten tanulni (természetesen a kastélyban ezt is tanítják, de mi csak lándzsákkal és kiskésekkel tanultunk harcolni ellentétben a crusaderekkel, lovagokkal, akik komoly kardokkal edzettek). Ő bemutatott Lord Andre-nak, a vár legnagyobb, leghíresebb, de már idős lovagjának, akiről az a hír járta, hogy párbajban még soha sem vesztett, viszont már régóta nem párbajozott, kora miatt... Egy híres mondás is szólt róla: „A citrom nem esik messze a lótól”, ugyanis apja is híres lovag volt, bátran lépett mindig a harctérre, egyszer egy mindmáig vitatott csatában egy fekete lovag ütötte ki a nyeregből és vette el az életét. Azóta Lord Andre a bosszúnak élt és a nekromanták ellen küzdött. Fiúgyermek nemzésére nem volt lehetősége, sem ideje, így öregkorában megbízta Lord Hagent, hogy keressen egy fiút, aki méltó arra, hogy örökbefogadja és fiaként kiatnítsa. Rám esett Lord Hagen választása.
Lord Andre segítségével kitanultam a kardforgatás képességét, mind az egykezes, mind a kétkezes kard használatát.
- Akkor tettél szert hatalmas erődre és fizikai állóképességedre is, ha jól gondolom -szólal meg Petrus, hiszen egy ilyen kard forgatásához nem elég egy hétköznapi ember!
- Bizony így van! -folytatja Theodorus. Azonban mielőtt befejezhettem volna a képzést, megtámadták a kastélyt. Élőholt seregek rontottak nekünk látszólag minden ok nélkül. Az igazság más volt. De erről majd később...
Borzasztó sokan voltak.
A harc közben egy futár érkezett a hírrel, miszerint nem kaphatunk erősítést. Nekem kellett a hírt megosztani Lord Andre-vel, aki természetesen engem, mivel épp én voltam kéznél, letolt, mint a rezes gatyát…
Mindenki magát meghazudtolva is, de küzdött a végsőkig. Sajnos a túlerő ellen nem győzhettünk. Az én és maroknyi seregem feladata volt, hogy nekiugorjunk, ahogy mi mondtuk a „halottasszekérnek” és meg kellett semmisítenünk. Megtörtént. Nem számoltam a csontikat útközben, akiket szétzúztam, voltak egypáran, de azt hallottam, hogy a többiek sem szerénykednek, hiszen percegő hangok jöttek körülöttem mindenhonnan. Hatalmas volt a por. Aztán a nyomás engem is magával sodort, egyszer csak megállt a jobbik combomban egy skeleton penge… Ekkor elvesztettem az egyensúlyomat és a földre rogytam. A csontit, aki a földre kényszerített, levágta egy másik kollégám, aztán őt egy másik skeleton, így pont rámesett. Mozdulni sem tudtam, de legalább életben maradtam. Mivel nem látszott rajtam, hogy életben vagyok, az élőhalott tömeg odébbállt és a többieket támadta. Sajnos már nem sokan voltak életben közülünk, ha életjelet adtam volna, abban a pillanatban halott lettem volna. Az tartott még életben, hogy bosszút ígértem apám gyilkosának, így nem lett volna értelme félholtan erősködni... A kastély az övék lett.
Amint berohantak az ellenfelek kastélyunkba, valahogy elkúsztam az erdőig, ahol szerencsémre két bajtársammal találkoztam. (Ti voltatok azok!) Nekem elsőre úgy tűnt, hogy gyáván elmenekültetek, mégis kapóra jöttetek. Mikor láttátok, hogy életben maradtam, ugye segítettek rajtam, ápoltak és így túléltem a végzetes csatát. Akkoriban még jártak hajók a környéken, bár nem túl gyakran. Egyikre felszálltunk és az Ossgord nevű jeges szigetre mentünk. Élelmiszert szállított a hajó, mi pedig egy időre elmenekültünk a világ elől, hogy felgyógyuljak.
Fél év múlva a seb begyógyult, de nekem újra kellett tanulnom járni. Köszönöm, hogy mindvégig kitartottatok mellettem! Erős volt bennem az akarat és a bosszúvágy apám és a nekromanta sereg miatt, így újra megtanultam, begyakoroltam mindent, amit addig tudtam. Elmúlt pár év és most úgy döntöttem, hogy eljött az ideje a bosszúnak. Ezért embereket keresek, akik segítenek nekem kideríteni és megtalálni azt a hadvezért. Ezért is indultunk útnak, nem pedig azért, hogy végre hazatérhessek, mint ahogy mondtam. Úgy gondoltam, hogy egy minotauruszt fogok keresni, akitől óvatosan megkérdezem, hátha tudja, kit is keresek valójában és hol találom...
Ahogy most ücsörgünk itt a hidegben és várjuk a megmentő hajót, ha jön egyáltalán, egyre kevesebb esélyt látok arra, hogy találkozok egy minotaurusszal. Jelen pillanatban az is örömmel töltené el szívem, ha végre újra meleg ágyban alhatnék és gyakorolhatnám az íjászatot és a kardforgatást, ahogy azt tettem eddig minden nap, mióta újra elkezdtem megtanulni mindent, amire korábban képes voltam. Gondolom, ti sem gondoljátok másképp.
Mi a véleményetek a titkomról? Ti mit tettetek volna a helyemben? Láttok esélyt még arra, hogy megbosszulhatom édesapámat? Én biztos nem adom fel, még a legkilátástalanabbnak tűnő pillanatban sem. A lényeg a gondolkozás és nem a nyers erő. Az másodlagos. Jó, ha ezt ti is megjegyzitek!
Úgy látom, Alexander szeretne mondani valamit. Ne tartsd magadban! Beszélj!
Hamarosan ti is megtudjátok, mit szeretne Alexander hozzátenni az elhangzottakhoz!