Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 79  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 31 pén., 16:40 

A kapitány arca savanyú mosolyra húzódik:
- A Lótuszkirálynő Blair kapitány hajója volt. Olyan jó tizennégy évvel ezelőtt, éppen a Thorr-foknál hajóztak, amikor éjjel, valaki elvágta a másodtiszt torkát, és kivéreztetett tetemét az árbóchoz kötözte, fejjel lefelé. A kapitány a fegyvermestert gyanusította, mivel mindenki tudott róla, hogy ki nem állhatják egymást: többször kemény vitába keveredtek egymással, sőt, egyszer össze is verekedtek, amiért Blair természetesen megkorbácsoltatta a fegyvermestert, hisz egy felettesére emelt kezet. Azonnal elő is vették a szerencsétlent, és bár egyfolytában tagadott, Blair az ősi hajósítéletet szabta ki rá: húzzák át a hajó alatt. Ha túléli: ártatlan, ha nem: bűnös... A fegyvermester belehalt... jó másfél éve nem volt dokkban a hajó... az alját teljesen ellepték a pengeéles peremű tapadókagylók... Az ügy úgy tűnt, lezárult, ám a legénység között elterjedt az a szóbeszéd, hogy nem a fegyvermester volt a bűnös... állítólag egész éjjel részegen aludt az egyik raktárhelyiségben. Mindenki ferde szemmel kezdte bámulni a másikat, sőt, az elsőtisztet is gyanúba keverték a pletykák során. Blair először nem törődött a legénység pusmogásával, ám mikor harmadnapra négyen agyonverték az első tisztet, mivel azt sütötték ki, ő lehetett a gyilkos, kezdett komolyra fordulni a dolog. Blair természetesen megbüntette a halálos verést okozókat, a további útjukat a horgonykamrában, megvasalva kellett tölteniük, és csak szolgálatra jöhettek ki. Ám a szóbeszéd, az alattomos pletykálkodás ez után sem csillapodott... Az egyik öreg matróz állítólag álmot látott, amiben a másodtiszt szelleme haraggal támadt rá, követelve, hogy büntessék meg végre az igazi gyilkosát! Tudja, milyen babonás népség a tengerészek... Képzelheti, mi volt ez után... Senki sem bízott senkiben, az emberek félni kezdtek egymástól. Blair kapitányhoz naponta többen is beosontak, hogy előadják az általuk elképzelt "igaz" történetet... Mindenki a saját haragosát, vagy csak az ellenszenves excimboráját akarta befeketíteni... A gyanakvás fekete salakja ülte meg a lelkeket... A morál a béka segge alá süllyedt, a legénység már csak ímmel-ámmal teljesítette a parancsokat, mindenki sunyin vizslatta a mellé beosztottakat, hátha elárulja magát. Azután történt egy újabb gyilkosság, a tengerbe lökték a (vélhetőleg megkötözött) hajósinast, mert állítólag látott valamit... A legközelebbi kikötő azonban még messze volt, és jött egy nagyobb vihar... Egy rendben működő hajónak semmiség lett volna túlvészelnie, esetleg kisebb sérülésekkel, de a Lótuszkirálynőn akkor már nem akadt olyan matróz, aki fel mert volna menni az árbócra valakivel... mindenki félt, hogy az illető lelöki őt onnan... Így azután a vitorlát nem vonták be, az egyik széllökés meg befordította a hajót a tengerbe... Szinte mindenki odaveszett, egy szem túlélő evickélt csak parta egy roncson. Azt mesélte, hogy a fuldoklók egymást nyomták a víz alá, és ő is csak úgy úszta meg, hogy egy szögesléccel péppé verte az egykori legjobb cimborája fejét, aki egy késsel akarta őt ledöfni, miközben mindketten egy roncsba kapaszkodtak. A cimborája egész idő alatt azt üvöltötte, hogy "tudom, hogy te vagy a gyilkos!"... Hát ennyi... Megértheti: nem szeretném a hajómat erre a sorsra juttatni! Úgyhogy: csak ügyesen!

A kapitánynak kiszáradt a torka sok beszédtől. Nagyot köp a tengerbe, majd visszavonul a kabinjába, hogy egy kis rumot kortyoljon.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 31 pén., 16:42 

Kertics + Cikász! Azért nehogy kinyírjátok szegény mínómat itt a nagy rémálmozás közben... :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 01 szomb., 9:07 
Heroes Team

Egy ekkora MARHAnagy szívet csak nem lehet annyira túlterhelni!!! :lol:
Jut eszembe: egyáltalán mitől vagy kitől félhet egy minó?

Kertics

***Good luck!***

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 01 szomb., 9:52 

- ....izé....szóval jelen pillanatban mégsem tudsz kérdezősködni, kicsit elmélyedtünk az idekerülésed okainak fejtegedésébe. - szólt Neldor a már láthatóan megnyugodott pixie felé. - Ha nem haragszol én most magadra hagylak.Pihenj csak, rádfér.Ha majd felébredsz mindent pontosan megbeszélünk. - azzal felállt és elhagyta a szobát.Mikor kilépett az ajtón, akkor vette csak észre, hogy még mindig a páncéljában van. - Huhh!Annyi minden történt az elmúlt időszakban, hogy el is felejtettem felkeresni a kabinom, hogy letegyem a felszerelésem.Aztán meg nem is akarom, hogy valami fellengzős alaknak gondoljanak. - gondolta magában, míg a hajó folyosóin ténferegve kereste szálláshelyét.

Beorn:kivel vagyok egy szobában?Vagy saját lakosztályt kaptam? :D

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zargul 2006 szept. 25 hétf., 19:47-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 01 szomb., 15:51 

-Segiteni? Miért kéne neked segítenem ember.? Nem vagyok a szolgád, akit csak meg kell kérned hogy segítsen rajtatok. Mit gondolsz számit nekem a ti életetek? Csak azért éltek még mert megígértem az atyának hogy nem öllek meg titeket. Bár ez az állapot bármikor változhat.
Elgondolkozok egy kicsit. Mindig is szerettem rémálmokat kelteni az emberekben. Nem sok kalóznak voltak békés álmai mikor portyázni indultam. Egy kis szórakozás kijár nekem, és annak a vénembernek egy szava sem lehet, mert az egyik társa kért meg rá, és „amúgy is én csak segíteni akartam”. Rendben.
- Megteszem amit mondasz, de ne hidd hogy azért mert megkértél rá. A barátod nemsokára a poklok poklát éli majd át.

Átrepülök a mennyezeten egészen a fedélzetig. Ez lehet az a minotaurusz amiről az ember beszélt. A sötétség rátelepszik és átszivárog a lelke védőburkain. Elösször megvizsgálom hogy mivel lehet a legjobban megrémíteni. A tudata békésen pihen. Egy narancssárga massza ragadt rá. Ez lehet az a bűbáj. Na lássuk, mitől félhet. Csápjaim a tudatába hatolnak, látom mindent amit ő egyszer látott és ÁÁÁÁ érzem mindent amit egyszer érzett. Utálom ezt. Az érzelmek csak bajt okoznak. Átvizsgáltam a tudatát. A neve Dakk. Bátor és merész harcos. Hát álmában hiába mutatnék neki félelmetes szörnyeket, nem rémülne el, sőt talán még a harcot is felvenné velük. Egész életében a dicsőséget hajszolta, ezt talán kihasználhatóm ellene. Belépek az álmába. Áthaladok azon a résen ami elválasztja a tudatot a tudatalattitól. És máris az álmában vagyok. Egy kikövezett csarnokban vagyok. Egy hatalmas kőasztal szinte az egész termet uralja. Az asztal körül ott ül Dakk és még számtalan fajtársa. Mindegyik a hőstetteiket mesélik, egymás szavába vágva. Néha tapsban törnek ki, néha elismerően bólogatnak Dakk hőstetteit hallgatva. Hát ez az álmod. Hogy elismerjék hősiességed és a legnagyobbakkal említsenek együtt. Na lássunk hozzá. Átveszem az irányítást. Már nem a minó tudatalattija irányítja az álmát, hanem én. Mostantól nem irányítója hanem rabja lett.

Egy nőstény lép be a terembe. A legszebb amit csak el tud képzelni. Odasétál a Dakkal szembeni harcoshoz és a fülébe súg valamit. A harcos Dakkra néz és azonnal röhögésben tör ki. A nőstény továbbsétál, és mindenkivel megismétli ezt. Már az összes fajtársa rajta röhög. Dakk kicsit zavartan ül székében, de nem hagyja, hogy nevetség tárgyává tegyék. Felugrik és máris a csatabárdjával a mancsában, próbál elégtételt venni. A harcosok tovább röhögnek, nem reagálnak semmit, csak a tehén ugrik elé és egyetlen mozdulattal kiüti kezéből a fegyverét. A tehén megragadja a csuklóját és a háta mögé csavarja kezét. Meglöki és így térdrekényszeriti. Dakk őrjöng, próbál szabadni de a tehén könnyedén elhárítja minden próbálkozását. A fajtársai már eszüket veszve röhögnek, ujjal mutogatnak rá és gúnyolódnak vele. Végül a legnagyobb emelkedik szólásra. Egyetlen intésére a többiek elhallgatnak, még Dakk is abbahagyja a bömbölést.
- És még harcosnak mered nevezni magad.? Minden, amit nekünk elmondtál csak kitalált meséid, még ez a nőstény is térdre kényszerit. Szégyen hogy közénk kerültél, és hősnek tartod magad. A dicsőséget még hírből sem ismered, életed minden cselekedete csupán a gyávaságodat bizonyítja. Nem vagy méltó hogy a hősök csarnokába lépj.
Dakk mellé sétál, felveszi az elejtett fegyverét. A szeme előtt töri ketté. Miközben a helyére sétál, int egy másik harcosnak. – Vágjátok le a szarvait, nem méltó a viselésűkre.

Az álomvilág halványodni kezdett és végül teljesen eltünt. A francba, lelépett pedig már kezdem jól szórakozni. Gondolhattam volna rá hogy ki fog lépni és erővell ittarthattam volna. Valyon hová lett? Talán csinált magának egy másik álmot, vagy talán felébredt....

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cikász 2006 ápr. 02 vas., 14:29-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 01 szomb., 15:58 

Kertics írta:
Egy ekkora MARHAnagy szívet csak nem lehet annyira túlterhelni!!! :lol:
Jut eszembe: egyáltalán mitől vagy kitől félhet egy minó?

Hát szerintem valami ilyesmitől. Szerinted jó?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 02 vas., 13:02 
Heroes Team

"Hát nem csodálkozom az aggályain a kapitánynak, ha ilyen is lehet egy gyilkosság vége! De azt megígérhetem, hogy nem szólok senkinek, s hanetán valamit észlelek amint lehet értesítem róla Önöket! És most ha megengedi uram mennék vissza a dolgomra!"- s ezel otthagyta a lordot, s elkezdte a napi teendőket végiggondolni, s megnézni a legénységet, hogy haladnak a reggeli munkájukkal!

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 02 vas., 14:39 

A Pixi

Lillit még az elf távozása előtt egy puszit nyomott annak homlokára és megköszönte a beszélgetést. Mikor elment, hátradült az ágyon és a gondolataiba mélyedt. Valyon hová tarthat ez a hajó hogy még Neldor sem tudja. Ja és az a démon még mindig itt van a fedélzeten. Talán tényleg nem veszélyes, de azért csak legyünk óvatosak.
Nem akarta beismerni de félt. Idegen helyen volt, idegenek közt, távol othonától és kommunájától. Hogy megnyugtassa magát halkan énekelni kezdett. Mindig énekelt ha egyedül érezte magát, vagy félt. Az éneke lágy volt és csilingelő. Távoli hazájáról szól, a szélről a fák közt és a sebesen fútó patakokról,az erdők és mezők szinpompás madarairól és nemes vadjairól.
Egy könnycsepp siklot le az arcán. - Vajon viszontlátom még valaha az otthonom?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 03 hétf., 8:34 

Sajnos atya nem találtam semmilyen megoldást Dakk ügyére, a kisokosomban. Le van írva, hogy a bűbáj varázslatokna ilyen és sok más hasonló mellélkhatása lehet, de hogy ezeket hogyan lehet orvosolni, sajnos nincs benne.-szólt Billy az atyához, miután igérete szerint áttanulmányozta kiskönyvét.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 03 hétf., 9:26 

Zargul írta:
Beorn:kivel vagyok egy szobában?Vagy saját lakosztályt kaptam? :D

Bocsi, néha kissé elfelejtődik egy-két karakter, pontosabban ottfeljtődik valahol. Ez az online-RPG mivoltából következik... Valahol írtam egy listát, a hajón található népekről. E szerint, még a 3-as és 4-es (kétszemélyes) kabinban volt egy-egy szabad hely. A 3-asban Ylyona, a humán nő fejvadász lakik (szerintem örülne egy jóképű elfnek :P :lol: ), a 4-esbe beköltöztettem (pontosabban oda vitték a segítőkész matrózok egyenlőre) a barátodat, Eizyen-t, ahol a lovagunk húzta meg magát idáig. Így, szerintem nyugodtan maradj ott, ahol épp voltál, az egykori, 6 személyes, a hajó tatján lévő ex-hajókatonai szálláson, amiben jelenleg Selmo atya, és a megóg szállásolta el magát.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 03 hétf., 9:36 

cikász írta:
Az álomvilág halványodni kezdett és végül teljesen eltünt. A francba, lelépett pedig már kezdem jól szórakozni. Gondolhattam volna rá hogy ki fog lépni és erővell ittarthattam volna. Valyon hová lett? Talán csinált magának egy másik álmot, vagy talán felébredt....

- MUÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! - harsan az üvöltés az előfedélzetről. Rettentő, rémülettel teli bőgés, olyan, amikor a lelket szippantják ki lassan egy értelmes lényből. Fájdalommal, rémülettel teli, mely hallatán mindenki egy pillanatra megáll, abbahagyja azt, amit éppen csinált.
- Mi a franc van már megint? - kérdezik többen is, de egyenlőre nincs válasz.

Az előfedélzeten egy minotaurusz összegörnyedve kapaszkodik a nehéz nyílvetőbe. Mintha támaszt, fogódzót keresne a valóságban. A szeme tisza, rémület csillan benne.
- Csak álom volt... csak álom volt... - ismételgeti halkan.
A homlokán, ahol eddig hollófeketén csillant a szőre, egy vadonatúj, tenyérnyi méretű, ezüstös, ősz folt látszik...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 03 hétf., 9:39 

Jou írta:
...s elkezdte a napi teendőket végiggondolni, s megnézni a legénységet, hogy haladnak a reggeli munkájukkal!

A fedélzetmester alíg hagyja el a fedélzetet, a kapitány mögött alíg csukódik be az ajtó, a lord egyedül marad. Senki sem látja, hogy sötét árnyékok futnak végig az arcán, tiszta gyűlölet fénylik fel a szemeiben.
- Túl korán... - suttogja magamagának.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 03 hétf., 9:49 

warlock írta:
Sajnos atya nem találtam semmilyen megoldást Dakk ügyére, a kisokosomban. Le van írva, hogy a bűbáj varázslatokna ilyen és sok más hasonló mellélkhatása lehet, de hogy ezeket hogyan lehet orvosolni, sajnos nincs benne.-szólt Billy az atyához, miután igérete szerint áttanulmányozta kiskönyvét.

- Értem - így Selmo. - Sajnos mi sem tudtunk beszélni ezzel a varázslóval, még mindig ájultan fekszik. Megvizsgáltam az auráját... gyógyító álomban van, nem merem felébreszteni, nehogy megszakítsuk a kedvező folyamatot. De remélem, már nem tart sokáig, mert szeretnék pár érdekes dologra magyarázatot kapni, amit én, sajnos a képzésem hiányosságai miatt nem tudok megfelelni...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 03 hétf., 12:41 

Cherbónak egy gondolat szőget ütött a fejébe.
- A szigeten az entitás Dakk-ót fertőzte meg mert őt nézte vezérnek. Ám a szigeten két csoportban haladtunk. Mi van ha az entitás a mi csoportunkat is figyelemmel kisérte és nálunk is megfertőzte azt akit vezérnek nézett. Valyon ki lehettet az. Talán a Lord. Lehet hogy ránézésre láthatta rajta hogy vezér egyéniség. Vagy....gondolkozott el. Az őrmester. Előttünk haladt, mint felderitő. Az entitás nézhette őt is vezérnek, elvégre ő vezetett minket az erdőn keresztül.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 03 hétf., 13:01 

- Ez egyre bonyolultabb, és rejtélyesebb lesz a számomra - így az atya. - Cherbo! Nem szaglásznál-e körbe egy kicsit, hogy a lord, vagy az őrmesterünknél nem tapasztalható olyan fokú változás a szigeti kaland óta, mint a minotaurusznál? Bár... ezt nem hiszem... az már feltűnt volna... de esetleg valami apró jel, hogy őket is megpróbálták megszállni, és azóta máshogy viselkednek... nem is tudom. - Az atya kissé idegesen törölgeti homlokát.
- Miért nem maradtam én otthon!
Majd elgondolkod egy pillanatra, és, mint aki már belelovallta magát a rejtélyekbe, így morfondírozik félhangosan:
- Azok a hárpiák... ugye egy térkapu-féleségen át támadták meg a másik hajót? Egy ilyen térkapu célpontját elég nehéz kötni valahová a végtelen óceánon... mi van, ha a cél-keresővarázslatnak nem is az elfék hajóját kellett volna megtalálnia? Mi van, ha az Ezüstsólyom Röpte volt a valódi célpont, csak a Világjárót tájolta be magának előbb? Könnyen előfordulhat!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 03 hétf., 13:46 

Atya! Mi volt ez az üvöltés. Talán valami változás állt be Dakk állapotában!? Menjük, nézzük meg!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 03 hétf., 14:05 
Heroes Team

Éppen akkor lépett a fedélzetre, mikor Dakk üvöltve felébredt álmából.
Félve mérte végig bozontos társát, de a minó szeméből eltűnt az a réveteg pillantás és most értelmes, bár kissé rémült fekete szemeivel pillantott végig az ordításra odasereglett embereken.
"Úgy látszik bevált a dolog" -örvendezett magában, és megfogatta hogy a legközelebbi alkalommal megköszöni a szellemnek a segítséget.
- Hogy érzed magad? -lépett oda Dakkhoz.

Kertics

***Good luck!***

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 03 hétf., 15:44 

A minotaurusz kezdi összeszedni magát: látszik rajta, sokat "segít", hogy annyian nézik őt, szánalommal a szemükben. Nagyon nem akar mások előtt gyengének mutatkozni.
- Üdv, Aylward! Jól... vagyok... Köszönöm. Csak rosszat álmodtam! Bár mielőbb el tudnám feledni... - teszi hozzá e legutolsó mondatot suttogva.
- Itt meg mi történt? Legyőztük a kalózokat? - megtapogatja a nagy busa fejét - Kicsit ködös az utóbbi pár óra. Ittam, vagy mi?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 04 kedd, 8:16 

Eizyen, apja és Neldor mögött sétált az erdőben. Hangokat hallott melyeket valamilyen -feltehetően ellenséges- láthatatlan lények adtak ki magukból. Eizyenen eluralkodott a rettegés. Hátrafordult, hogy nem követik- e őket, de nem látott senkit. Mikor újfent előrefordult, egy erős ütést érzett az arcán amint nekiment egy fának. :shock:

Az álom már kezdett alábhagyni, az ütést fizikális énje is érezte. Felébredt. Kinyitotta szemét, de nem látott sokmindent. A padlón feküdt arcal a földön, valószínűleg ez okozta a fájdalmat, ahogy lezuhant ágyáról. Megpróbált mozogni, de tesrészei még nem akartak engedelmeskedni. Orrából elkezdett folyni a vér, egész arcát befedve. - Nyö - nyögött fel Eizyen. Erőt vett magán, és kétkézre feltápászkodott.
Ez a kabin egyáltalán nem volt ismerős neki. A sarokba volt állítva egy tükörsima pajzs amin látta, picit széthúzva véres arcát. Az ágy alatt ott voltak cuccai: leoldott öve, egy tarisznya amiben az ételt szokta hordani, valamint egy szépen megmunkált bot, amiből megpróbált valamilyen mágikus tárgyat készíteni, de eddig teljes sikertelenséggel. - "Mindegy - gondolta - majd csak rájövök, hogy hogy kell elkészíteni egy ilyet."
Sietve nyakához nyúlt,de medálja meg volt még.
Elkezdte letörölgetni ruhájával arcárol a vért. Picit még kába volt, de kezdett magához térni. Egy egyszerű kézmozdulattal elállította orra vérzését, majd elindult az egyetlen ajtó felé, valamiféle információt gyűjteni, hogy hol is van.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ewolian 2006 ápr. 04 kedd, 8:22-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 04 kedd, 8:18 

No, kezdett picit elhúzódni az álom, ezért inkább azt majd később részletekben írom le, mindenesetre a jó Selmo atya mostmár ébren találhat :D

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 79  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]