Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 79  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 30 csüt., 9:38 

Cikász, mint pixie: a beszélgetés gondolom elfül, vagy valami keverék tünde nyelven folyik ugye? Mert akkor a jó atya nem ért belőle egy szót sem. Tisztázandólag: közös nyelv mint olyan ugyan valamilyen szinten létezik, azaz nagyjából minden értelmes lény meg tudja értetni magát a másikkal, ám ez csak pártucat (párszáz) szóból, és főként mutogatásokból álló kényszer-piaci-nyelv, amivel a legalapvetőbb dolgokat lehet közölni. Pl. "éhes vagyok", "kettőt kérek", "jobbról ellenség", ilyesmi. Összefüggő, összetett, bonyolult gondolatok közlésére tökéletesen alkalmatlan, nincs is meg a szókincs hozzá.

Jou: A lord épp kilép a kabinja ajtaján, és elégedetten szemléli meg a hajóját. Pár pillanat múlva nyílik a kapitány kabinja is, és Ahab vonul elő rajta nagy peckesen, teljes kapitányi "díszben". Köszöntik egymást, majd észrevesznek, amint felfelé sietsz a lépcsőn. A kapitány szól hozzád:
- Nos, fedélzetmester, hogy telt az éjszaka? Van valami jelentenivalója, hogy ily korán társaságával tüntet ki minket?

Cikász, mint szellem: egy élőlény közelíti meg az általad választott lakhelyedet, a horgonykamra sötét, békés magányát. Vajon mit akarhat? Készakarva zargat, avagy csak egy matróz, akinek dolga akad errefele?

Eközben többeknek feltűnik, hogy a minotaurusz még mindig vígan hortyog az előfedélzeten. Tegnap kora délután óta...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 30 csüt., 10:59 

Billynek nem volt jó éjszakája, álmaiban akaratlanul is előjöttek az előző nap történései. Szörnyű volt, hogy ilyen titkokkal kelljen járnia társai között, de nem mondhatta el senkinek sem.
Viszont nagyon izgatta, hogy mi lehet barátjával, Dakkal. És gyorsan eszébe jutott, hogy esetleg tudna valamit segíteni, ezért aztán elkezdte keresni az atyát.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 30 csüt., 12:03 

...akit hamar meg is talált. Épp a priccsén ücsörgött, és kissé értetlenül szemlélte, amint az elf íjász, és valami furcsa, picuri, szárnyas lény beszélgetnek.

- De jó, hogy jösz, hobbit uram! - így Selmo - Te érted, hogy ezek itt miről értekeznek?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 30 csüt., 12:07 

Üdvözlöm Atyám!
Természetesen értem amiről beszélnek, hiszen elég sok időt töltöttem el elfek között. Bár az előzményeket nem hallottam, de ha jól veszem ki szavaikat, leginkább valami gonsz varázslóról érdeklődik,meg hogy hogyna került ide, és milyen dátumot írunk most.
De én is keresnélek Dakk-kal kapcsolatban.
Eszembe jutott pár részlet a szigeten történtekről, amikor dühöngő őrültté változzot Dakk. :shock:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 30 csüt., 12:24 

Szellem.

Hát már itt sincs nyugtom. Ezek az emberek kezdenek dühiteni. Átok mindegyikre. Régen egyszerüen elkergettem vagy megöltem volan, de most nem tehetem. Utálom a tehetetlenséget. Hát mi értelme van az öröklétnek ha tehetetlenség társul hozzá. A plafon alá lebegek és megprobálom fékentartani haragomat.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 30 csüt., 14:53 

- Kedves Lillit.A kristály megszerzéséről sajnos nincsenek információim, arról a magóg tudna többet mondani, ki az ajtó elött várakozik.A hajó útjáról nem tudok semmit, mivel még nekem sem árulták el de biztos nem hazafelé tartasz és nem is fogsz oda jutni egyhamar.Sajnálom de ez van.Gondolom beszéled a közös nyelvet, kérdezd hát bizalommal a mellettünk lévő atyát.- mutatott a tekintetével a priccsen, kicsit értetlenül figyelő varázslóra.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zargul 2006 szept. 25 hétf., 19:47-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 30 csüt., 14:53 

Ilyen az, ha valaki nem írja ki, hogy "írok". Ugye, Zargul? Ugye, én? :lol:

Zargul: Nos, úgy látszik, az elf és a pixie nagyon elmerültek a beszélgetésbe, mert észre sem vették az amúgy is csendes léptű hobbit érkezését, és az atya távozását. Így azután, amint az elf szeme követi a mutatott irányt, már csak a jó Selmo hűlt helyére tud mutatni. :lol:

Warlock: - Gyere, menjünk ki, amúgy is feszélyezzük pixie vendégünket szerintem! - mondja Selmo, és kiballag a hobbittal a kabin előtti folyosóra, köszönti a magógot, becsukja maga mögött az ajtót, körbekémlel, hogy nem hallgatódzik-e valaki, majd lehalkítva a hangját, megkérdi: - Nos, Billy, mi az, ami a szívedet nyomja?

Cikász, a szellem: Egy jó kiállású ember érkezik a raktárak felől. Undorítóan fényesen világít az aurája.
"Szellem, itt vagy??" - kérdezi.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 30 csüt., 15:58 

Nos az az igazság, hogy a szigeten egy nagyon ősi entitást érzékeltem. Ez az entitás megpróbálta megérinteni az elmémet, és tartom valószínűleg, hogy Dakk elméjét is megpróbálta megérinteni, hogy talán magához parancsolja, és gondolom ez a beavatkozás sülhetett el úgy, mint egy rosszul sikerült bűbáj, és valószínűleg ennek az utóhatása érvényesül Dakk elméjének lenyomatán. Talán azért sikerülhetett rosszul e bűbáj, mert talán ez az ősi entitás még nem találkozhatott minotauruszokkal, akiknek úgy vélem, hogy az elméjük másképp épülhet föl, mint a többi humanoid fajnak. Remélem atya, hogy ez alapján tudsz vele valamit kezdeni. Sajnos attól félek, hogy ha a bűbáj rosszul sült el, akkor, ha valamilyen ellenvarázslatot próbálunk meg, akkor az is elsülhet rosszul.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 30 csüt., 16:54 

Az atya kutató tekintettel néz rád (a magóg is felvonja a szemöldökét - már ha van neki olyan):
- Szóval ősi entitást érzékeltél... aki megérintette az elmédet. Furcsa... én nem éreztem semmit. Nem mesélnél erről konkrétabban, hobbit uram? Tudod, hogy tisztában legyek a pontos minotaurusz-kúra mikéntjével...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 30 csüt., 20:10 
Heroes Team

"Jó reggelt uraim! Sajnos az éjszaka nem telt számomra jól, s ez sajnos egy újabb problémát vethet fel. Nos az éjjel nem tudtam aludni, ezért kifeküdtem az egyik csónak ponyvájára, majd némileg elszenderedtem, majd két matróz sustorgására ébredtem, akik..."- s elmesélte nagyjából azt, amit hallot az éjszaka, meg azt is amit próbált annak érdekében tenni, hogy közelebb jusson a személyek kilétéhez, egészen az utolsó emlékéig! "Nos uraim, ez történt, s ezt akartam gyorsan megosztani, míg friss az ügy, hogy esetleg mihamarabb el lehessen kezdeni ennek a dolognak a végére járni! A legkülönösebb az, hogy lehet egy ilyen talán értékes zöld kő egy matróznál, mikor én úgy emlékszem mióta felvettek nem volt semmi ilyen jellegű jutalomosztás, s honnan szerezte?"- fejezte be a mondanivalóját Johnatan.

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 30 csüt., 23:23 

Szóval valami felsőbb hatalom akarta uralma alá vonni a minót. De mi van ha nem csak őt.
-Lehet hogy mi is éreztük az erejét csak ránk sikerült a bübáj és azért nem emlékszünk. Lehet hogy most is ott van bennünk csak nem is tudunk róla.Igy már senkiben sem bizhatunk még sajátmagunkban se. Ki lehet mutatni valahogy hogy ki áll bübáj alatt?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 30 csüt., 23:36 

Miért szólitgat engem. Talán az atya küldte. Az a vénember, hát nem tudja hogy a kötelék segitségével bármikor hivhat, nem kell küldöncöt küldeni. Vagy ez csak egy önfejű lovag aki azt hisz hogy a kardja elég ellenem. Hát majd megtudjuk.
Sötétségbe burkolom a helységet, még az ajtó mögül se szivárog be semmilyen fény. Már semmit se lát. De én látom. A fényes aurája sziklaszirtként tornyosul a sötétben. Nemes szivű egy ember lehet.

-Mit akarsz halandó? Ajánlóm jó okod legyen zaklatni különben, kikergetem belőled a lelket és az örökkévalóságig kinozni fogom.

De jó is lenne. Miért is igértem meg a papnak hogy nem bántok senkit. Minden szavamnál egy hideg fuvalatot érez az arcán. Közben egyre közelebb huzodik felé a sötétség. Mint egy ugrani készülő vadálatt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 31 pén., 7:15 

-Amikor az dzsungelen próbáltunk átkelni, akkor belefutottunk egy bennszülött törzsre akik az enteruszinok ősi népének elkorcsosult nyelvét használták, és nagy valószínűséggel az ő leszármazottaik, a tábor az ő szent helyükön volt. Ezért is segítettek nekünk a kalózokat legyőzni. Szerint e nép valamilyen mágikus machinációja lehetett az az entitás.
- Cherbó, hát egy kicsit furcsa feltételezés, hogy csak a minó az egyetlen normális közöttünk. :lol: bár nem valószínű, hogy mindenkit megpróbált volna megérinteni, főleg hogy az túl nagy energia befektetés lett volna számára. Mint ahogy valószínűleg a kalózok közül is csak elég lehetett neki a kalózvezért irányítania. Sőt továbbmegyek, lehet, hogy ő küldte ránk a kalózokat. És ha velünk ki akar szúrni, akkor elég csak azokat az embereket megérintenie, akik a vezetőink. Mindazonáltal, ennek a veszélye elég negy, hiszen minnél jobban távolodunk a szigettől, annál gyengébb a kapocs, illetve az egy idő múltán leoldódik, ha meg nem újítják, vagy félre nem sikerül, mint Dakk esetében, bár az hiszem, hogy nála sem zárható ki, hogy az idő múlásával gyengül eme hagymázas állapot.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 31 pén., 9:33 

Jou írta:
A legkülönösebb az, hogy lehet egy ilyen talán értékes zöld kő egy matróznál, mikor én úgy emlékszem mióta felvettek nem volt semmi ilyen jellegű jutalomosztás, s honnan szerezte?

A lord kissé szúrós szemekkel mér végig:
- Súlyos vádak ezek, fedélzetmester! Biztos benne, hogy nem álmodta az egészet? Nem mintha meg akarnám kérdőjelezni a szavahihetőségét, természetesen ez eszembe sem jutna, de gyilkossággal vádolni az egyik matrózt... ez a vád, akár igaz, akár nem, szétzúzhatja az expedíciónk összetartóerejét! Azonnal mind a nyolc matrózunk gyanús lenne, egymást néznék ferde szemekkel, felütné fejét a gyanakvás, a széthúzás... De mégis... egy gyilkos mászkálna szabadon a hajón? Ó, istenek, mit vétettem, hogy állandóan ily' akadályokat gördítetet az utamba?!

Ahab kapitány is közbeszól:
- Fedélzetmester! Nagyon súlyos dolgokat mond, valóban. Arra kérném, hogy ne szóljon róla egyenlőre senkinek, de tartsa nyitva a szemét. Az lenne a legjobb, ha valamilyen módon, csendben, ki tudná deríteni, hogy csak álom volt-e, vagy valóban megtörtént, amiről beszélt... A kő pedig... hmmm... bármelyik kalóztól elszedhették... Kérem, legyen nagyon tapintatos! Nem szeretném, ha a Lótuszkirálynőn történtek megismételődnének! (nem emlékszel erre a sztorira)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 31 pén., 9:54 

Száguldó írta:
Ki lehet mutatni valahogy hogy ki áll bübáj alatt?

Az atya csak a homlokát törölgeti, a szavaitokat hallgatva.
- Lehet benne logika, Billy, ha a minotauruszt, mint a legnagyobb áll... ööö... legnagyobb darab lényt közülünk nézték a vezetőnknek. A primitív népcsoportokat mindig a legerősebbek vezetik... De sajnos - néz a magógra - fogalmam sincs, hogy miként lehetne kimutatni, hogy valaki bűbáj alatt áll. Rettentően sajnálom már, hogy nem tanulmányoztam nagyon ezen szférákat annak idején! Azért megérthettek... ez olyan nőies dolog... elcsavarni valaki fejét... meg ilyesmi. Nincs valami ötleted, Billy? Te mégis csak többet tudhatsz erről! Vagy tévednék? Esetleg megkérdezhetnénk a hajónkra kerülő varázstudónak kinéző embert. Úgy is meg akartam nézni, hogy milyen állapotban van. Nem jönnétek velem?

Azzal két társával együtt átsétálnak a hajó elejére, ahol a lovag megosztotta kabinját az azóta is ájultan fekvő férfival. Az atya még eltöpreng egy ideig, hogy egyedül hagyhatja-e a pixie-t az elffel, de végül is reménykedik benne, hogy csak nem tesznek kárt egymásban.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 31 pén., 10:16 

Ez megmagyarázná azt is, hogy az a mogorva törp miért ugrott egyszerűen bele a tengerbe. Próbáljuk meg kideríteni, mi megy itt a hajón.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 31 pén., 11:03 

Sajnos azok a bűbáj tipusú varázslatok, amelyekben én is részt vettem, az valahol a varázslói mágia és a szakrális mágia között volt félúton. Leginkább rituálék voltak, amelyben az elfek megpecsételték szoros együttműködésüket az elemekkel, vagy egy területtel. De megnézhetem a mesterem búcsúajándékát, egy amolyan kisokos a mágiáról, hátha van benne valami leírva. Sajnos a legtöbb részéhez, még nem vagyok elég nagyhatalmú, hogy megértsem, de hátha sikerült azóta egy kicsit fejlődnöm a mágia megértésében.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 31 pén., 11:59 

- Rendben, akkor te nézd meg a könyvedben - így Selmo - mi meg a magóggal megnézzük azt a varázslófélét, hátha magához tért már.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 31 pén., 13:21 
Heroes Team

Aylward arcát hideg fuvallat csapja meg. A szellem hangjára szívén ismét úrrá lesz a félelem. Úgy érzi, mintha a szíve helyére hirtelen egy jégdarabot raktak volna. Bár a lámpa fénye változatlan intenzitással ragyog, mégis látja, hogy a bevilágított terület egyre csökken körülötte.
Remegő kézzel a nyakához nyúl és az inge alól előhúzza az arany nyakláncát. A nyakláncon egy csillagot formázó medalion és egy aprócska aranysíp fityeg. Két ujja közé fogja a medált és két szót suttog, olyan halkan, hogy más nem is értené/érti jelentésüket. A szavak hatására a Szent Arvandus medál fehér fénnyel felizzik és ez a fény körbefogja a lovag testét.
A védőburok lüktetése alatt lassan leküzdi félelmét és válaszol a szellemnek:
- A fedélzeten alszik az egyik társam, egy minotaurusz. Valamiféle bűbáj hatása alatt áll, ezért kénytelen voltam egy álomvarázzsal semlegesíteni. A bűbáj megtöréséhez kérném a segítségedet.
Pillanatnyi szünetet tart, de mivel a lény nem szól közbe, ezért folytatja:
- Egy rémálom talán kizökkentené Őt ebből az állapotból. Ha sejtésem nem csal, Te képes vagy behatolni az elméjébe és valamiféle szörnyű álommal „meglepni”. Mit mondasz hát, segítesz?

Kertics

***Good luck!***

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 márc. 31 pén., 16:07 
Heroes Team

"Igen uraim én is tisztában vagyok a dolog súlyosságával, mindenesetre elég sok érdekes dolog történt mostanában velünk, de mivel hajókatonák nem maradtak életben, az újonnan jöttek nem lehetnek,s a többiek is el vannak foglalva a minóval, meg a hobbittal, ezért csak ők maradnak gyanúban! De minden tőlem telhetőt megteszek, hogy fény derüljön a lehetséges tettes kilétére, s hallgatok róla, így is elég gond nehezedik mindenki fejére! De ha szabadna megkérdeznem kapitány úr, milyen dolgok történtek azon a hajón amit említett? "

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 79  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]