Én is összeszedtem a gondolataimat, vágyaimat a lehető legjobb Heroes folytatásokhoz.
Bele is vágok a lecsóba.
Hősök:
A hősökre tessék megcsinálni ha már megharcol egy varázstárgyért akkor az látható is legyen rajta. Fajonként más élőlényeken utazzanak a hősök. Minden faj ne tanulhassa meg az összes mágiát. Inkább legyenek faj specifikus mágiák. Mert nem nagyon értem, hogy az Infernónak vagy a Nekróknak minek a fény mágia. Az elfeknek a sötét és még sorolhatnám. Az is jó lenne ha pl. egy alap Íjász hősből ne lehetne varázslót képezni, ha már megvan a hős előtörténete és alaptanultatása akkor az alapján lehessen a képzettségekbe belekóstolni. Nem azt mondom, hogy ne tudjon a harcos varázsolni, de azért egy vérbeli mágussal ne vegye fel a harcot mágiában.
Pályák:
A pályák szerintem élvezhetőbbek, ha minél több lénnyel harcolhatunk, ha több a kirabolható épület, Pandora szelencéjét is szívesen látnám újra, varázskút, szerencseforrás, morálemelő és mi egymás kis csodamicsodák
A semleges lényeket is díjaznám, ha megtámadhatnák a várainkat és hőseinket. Vannak, akik gyűjtögető életmódot folytatnak hónapokig minimum csatával. 2-3 hónap után a vár közelében maradt egységeket a gép egy sereggé gyúrná és simán betámadhatnák a várat vagy csak rámozdulnának a hősökre. Így csata is lenne és a lények is pusztulnának.
A várak:
Maradnék a jól bevált emberek, démonok, élőholtak, varázslók, elfek, törpök, orkok, elementálok, mocsári lények sokaságánál. A várakat tessék normális nézetbe megcsinálni, hogy legalább láthassuk mikor mit és hová építettünk. A lények számat 10-re emelném vagy maradna a hét toborozható lény, de akkor lennének testvérvárosok. Mivel Asha világa új és még felfedezetlen ezért a népek vándorolhatnak, letelepedhetnek máshol a fajok mutálódhatnak…
Pl a Haven ha 10 lény: Paraszt, Lándzsás, Íjász, Lovag, Könnyű lovas,Griff, Szerzetes, Bajnok, Paladin Angyal.
Ha testvérvárosos akkor pl: Paraszt, Lovag, Íjász, Griff, Barát, Bajnok, Angyal vagy Alabárdos, Buzogányos, Nyílpuskás, Sas, Könnyű Lovas, Pap, Paladin.
Inferno: Imp, Démon,Gog,Cerberus,Succubus,Rémparipa,Alakváltó,Efreet,Veremúr,Ördög
Testvérváros: Imp, Szarvas Démon, Pokol Kutya, Succubus Úrnő, Rémparipa,Efreet Ördög vagy, Kártevő, Démon, Gog, Cerberus, Tűzgyújtó, Veremúr, Sátán és még sorolhatnánk.
A várak ostrom után bizonyos épületeit újra meg kell venni, így nem halmozódik az arany és a nyersanyag. Örülnék, ha már végre a várvédőknek is lenne valami ostromgép szerű kilövő micsodájuk. A kovácsnál be lehessen szerezni a harci gépeket és mi egymást. A karaván is jöhet. Fajonkénti speckó épületek is maradjanak. Van, amikor elfogy a pénzünk nem tudunk mindenkit megvenni a várvédelméhez és ha elfoglalják a várat a lények az ellenségé lesznek na most már 1 lótúrót. Melyik egység hagyja veszni a várat és áll át jóképűen az ellenhez. Szóval ostromnál az összes lényt megkapod, mert egy ellentétes faj sem küzd együtt boldogan.
Hadvezetés:
Legyen bármennyire jó a hadvezérünk azért az ellentétes lényeket ne tudjuk 1 seregbe gyűjteni még ha gagyibb a morál akkor sem. Egy Angyal sem harcol kézen fogva a démonokkal vagy a Titán a Fekete Sárkánnyal és még sorolhatnánk. Ha mégis egy seregbe kerülnének az ellentétes fajok, akkor azok bizony csapják is egymást mindenféle bábjátékos, őrjöngés nélkül. Így kizárva a főemberes sereg és mi egymás.
Lények:
Amint már írtam 10-re vagy testvérvárosokat csinálnék. Fejlesztett változatot kihagynám, mivel úgy gondolom a csaták során nem csak a hős szokott tapasztalatot szerezni, hanem a harcosok is. Bizonyos csataszám után a lények képességeik nőnének. Jó azért a parasztot nem lehetne úgy kigyúrni, hogy meneküljenek előle a sárkányok

A lehető legtöbb lényt belepakolnám pl: Naga, Pegazus, Meduza,Nimfa,Troll,Múmia,Lidérc,Ghoul,Farkas Lovas,Behemót,Vízbefúlt,Szúrbozót… Szóval kell csinálni valamit a várakkal, mert csak kimaradnak a kedvencek. Ja örülnék ha a csont, szellem sárkikat végre elfelejtenék. Minek, ha ott a kaszás meg a halál lovag.
Helyőrség sem lenne rossz illetve a semlegesek még a bányákat is elfoglalhatnák.Ja és a terepviszonyokra kitérve hazai pályán a saját hős közlekedjen már rendesen, mert tapasztaltam a mocsaras területen a Fortress-es hős ugyan úgy alig tudott menni mint az ellen.
Így gyorstalpalóban ennyi