Áyron írta:
Asha világa jól ki van dolgozva .H6 meg úgy elszarták ahogy lehet.5 fivérrel meg-főképp játékmenetről nem beszélve.H4 megismétlődött.Koncepció Asha világa és története,mitosza,kultúrája.NEm a H3 világa tehát szevasz orkok barbárok akiket a mágusok tenyésztetek ki a démonok ellen jó sok száz évvel ezelőtt.Hidrák meg mélység bestiái.Ott H3 lehet vele játszani mint a többi más résszel együtt is.H5 már másik világba van csáááá.
Annak ellenére, hogy írtam nem bunkóságból kérdezem, érzek egy kis sértődöttséget a kommentedben.
Az a baj, hogy az nem a H3, hanem a HEROES világa, pontosabban a MIGHT AND MAGIC világa volt. Tehát az 1-2 és a 4 is ebben a világban élt.
Asha egy jól kitalált világ, ezt senki sem vitatja. De itt jön az egész paradoxon: minek új világ, ha már van egy jól bevált világ? Ha meg nem jó a régi világ, miért veszik fel a régi világ címét? Ja igen, a könnyebb profit a titka, hiszen egy bejáratott címet könnyebb eladni.
ShurTugal mondta, hogy pofátlanság lett volna új címen kiadni egy régi receptet. Én nem így látom. Nem a Heroes az egyetlen körökre osztott stratégiai játék (Worms, Hongs of War, Disciples, King's Bounty). Igaz, az a legismertebb, főleg fantasy játékok közül.
nekem az öttel semmi bajom nem lenne, HA World of Asha vagy Wars of Asha lenne. Lettek volna rajongók is kritikusok, akik plágiummal vádolták volna a nagy lila uborkát, de könyörgöm, igazából minden stratégiai játék ugyanazokkal a sablonokkal játszik. Legalábbis én még nem láttam olyan stratégiai játékot, ahol elf, minotaurosz és ork együtt, vállvetve küzdött volna az ember, gnoll és ogre hármasa ellen.
Vegyük az élőholtakat és a nekromantákat. Minden játékban van egy pici saját dolog. valahol van vámpír, valahol nincs, valahol egy féle csontváz van, van ahol több, de mindnek ugyanaz a lényege: dark mágusok irányítanak hullákat.
Amik minden játék hangulatát mássá teszik, azok az apró különbségek. Például a minotauruszok önálló, viszonylag fejlett civilizációt alkotnak (H1-2-3-4) vagy egy másik faj IQ betyár szolgái szájkosárral (H5). Megjegyzem egyik koncepcióval sincs gond, a gond ott van, ha az első rész felállít valamilyen világot, amit a második rész önkényesen tökön rúg.
No ezzel csak azt akartam mondani, hogy biztos lett volna pár troll, aki Heroes klónnak állította volna be az Uborka munkáját, de jogtalan lett volna a vád, mert igazából az academyben kellett volna kicserélni néhány lényt és kész is egy teljesen új világ. Ami pedig hasonlított volna a Heroesra, az kollektívan hasonlított volna más fantasy játékokhoz is. Innentől kezdve megint ott vagyok, hogy akkor miért Heroesnak hívják a játékot. És újra ugyanazt a választ kapom.
Az Ubisoft kiadta újra a régi játékokat. Ez nálam nem pozitív dolog. Nem a rajongók kedvéért, vagy a 3DO csapat tiszteletére tették ezt. Pénzt szereznek. Az öt-hat valóban általuk választott fejlesztőcsapatok által elkészült, eredetileg is általuk kiadott játékok. De más munkájáért ne ők kapják már a pénzt. Plusz, nekem már ős idők óta megvan a 2-3-4, a mai gyerekek pedig nem értékelik a klasszikus játékokat, tehát ha elmegy a boltba és Heroes vásárol az ötöt vagy a hatot fogja megvenni. Innentől kezdve én semmi pozitívat nem látok ebben a dologban.
Játsszak a Heroes 3-al. Na ja, könnyen lehet érvelni ezzel. De van egy gond: több mint tíz éve játszom a 2-3-4-el és ennyi idő alatt azért csak megunja az ember. Igen, variálok „most a kettővel játszom, most a hárommal”, „most ugyanazt a pályát orkokkal viszem végig, amit múltkor gyíkokkal toltam”. De még így is egy idő után „unalmassá” válik a dolog szükségem, van változatosságra. Persze magát a Heroest szeretem és bár vannak más jó játékok is a Földön (Dungeon Keeper, Tekken, Croc) azért jobb a régi recepten alapuló de újításokkal is szolgáló alkotás.
Szóval újítás alatt nem azt értem, hogy kapjak egy másik világot, mert akkor a másik játékot tenném be a gépembe. Én annak a játéknak egy picit megspékelt verzióját szeretném kapni. Új egység, új faj, néhány átrakott egység, de ugyanabban a világban.
Tehát én is annyira függök az új részektől, mint mindenki más. Játszhatok a hárommal, ez igaz, de én mindig ezt a választ fogom kapni, mert jobbnak tartom az új részeknél?
Szóval nem az a bajom, hogy Asha rossz. Az a bajom vele, hogy Heroesnak hívják. Gondolom senkise azért ül be egy Superman filmre, hogy Pókembert bámulja.
És ezzel tényleg nem akartam megbántani senkit, csak ez a véleményem.
Mellesleg azt továbbra se értem, hogy miért jelennek meg old school hősöket tartalmazó DLC-k, ha ez már „nem az a világ”.
Meg igazából azt se értem, hogy ha én a 2-3-4-en fölnőtt ember fogadjam el, hogy a H5 új világban játszódik, akkor miért lenne baj, ha a hétben xy egység nem A hanem B kastély cinkosa lenne. Én fogadjam el, hogy a Heroes nem az, ami régen, de Asha az szent? Nyugi, csak poén, nem kell komolyan venni.