Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 217 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 07 szomb., 14:47 

polo56 írta:
Amúgy a grovenak megvolt egy régebbi veziója amibe még nem idézett a pók királynő nemtudom mit idéz most, de ha azokat a kicsi pókokat amik már voltak nekemis akkor figyelmeztetek mindenkit pályaszerkesztésnél azok hatos szintűek és random 6-os szintűt teszel le és mondjuk megjelenik 10 ilyen a várt helyet és nem mindegy, hogy 10 feketelovag [képeségeit ismerjük] vagy 10 ilyen pók [támadó 1 védelem 2] :shock:

Igen, ezek azok a pókok. Utánanéztem a pályaszerkesztőben és azt tapasztaltam, hogy kicsit felborult az egységek sorrendje. Ugye a Grove-os egységek a Fortress-esek helyére kerünének, de néhányat nem a megfelelő egységgel cseréltek le. Ezért van az, hogy a pók fejlesztett 6-os szintű egységnek számít a pályaszerkesztében.

Cervantes írta:
Nos akkor azt hiszem még se próbálom ki ezt a mod-ot, szeretem a Fortesst nem fogom lecserélni. :lol:
A művész céhseknek arra gondoltam, hogy nekik a szerencsére, morálra mennének a képességeik.

Valóban vannak még gondok ezzel a moddal, bár ötletnek nem rossz. Bízom benne, hogy később még javítanak ezen és megoldják, hogy ne a Fortress helyére kerüljön - ami valószínűleg véget vetne a "rossz egységet cserél le" problémának is.
Szerencsére, morálra épülő képzettségek? Látom, hogy mire készülsz ezzel a lépéssel. Amúgy a kaszt elnevezésre vonatkozó ötletemről mit gondolsz? Jó lenne, vagy próbáljak valami mást kiokoskodni?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 07 szomb., 15:05 

Sasukexec írta:
polo56 írta:
Amúgy a grovenak megvolt egy régebbi veziója amibe még nem idézett a pók királynő nemtudom mit idéz most, de ha azokat a kicsi pókokat amik már voltak nekemis akkor figyelmeztetek mindenkit pályaszerkesztésnél azok hatos szintűek és random 6-os szintűt teszel le és mondjuk megjelenik 10 ilyen a várt helyet és nem mindegy, hogy 10 feketelovag [képeségeit ismerjük] vagy 10 ilyen pók [támadó 1 védelem 2] :shock:

Igen, ezek azok a pókok. Utánanéztem a pályaszerkesztőben és azt tapasztaltam, hogy kicsit felborult az egységek sorrendje. Ugye a Grove-os egységek a Fortress-esek helyére kerünének, de néhányat nem a megfelelő egységgel cseréltek le. Ezért van az, hogy a pók fejlesztett 6-os szintű egységnek számít a pályaszerkesztében.

Nem ott van a probléma hanem ott, hogy nem csináltak neki gyárat hanem egybe rakták a általuk készített entel ami hatos szintű ezért van ez a probléma.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 07 szomb., 15:32 

Nem csináltak neki termelőt? Egyberakták az enttel? Hát... nem tudom mit mondjak erre a döntésre. Hogy őszinte legyek, ez fel sem tűnt, csak a lényeknél néztem. Elnézést a tévedésemért, figyelmetlen voltam.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 09 hétf., 16:46 

Sasukexec:
Szerintem jó név lesz a hősnek, illene rá.
Polo:
Köszönöm a felajánlást, most egyelőre próbálok magamtól megérteni dolgokat, ha elakadok akkor kérek segítséget majd, amit most előre is köszönök.
A lény listát nem volt még kedvem megcsinálni, de majd hamarosan felrakom a "frissített verziót."

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 09 hétf., 17:42 

Bár azt mondtad, semleges egységeket nem akarsz, adódott egy-két ötletem, ami nem biztos, hogy bárhova is illene, de mégis szeretném elmondani:

- Nyálka (Slime): Felsőteste hellyel-közzel humanoid, de az alja egy félfolyékony massza. Tavak, illetve mocsarak lakója, fizikailag gyenge, de félfolyékony teste ellenállást nyújt fizikai támadások ellen. Nagyobb létszámban támadása erősebb. Értékei mint egy gyengébb 1. szintű lény (a 10-es listán), de sok toborozható. (Képességek: 20% védelem fizikai támadások ellen, +1 ATK minden 100 Slime után)

- Cselédlány (Maidservant): Vidéki kúriák nemesei bérlik fel őket, részben a mindennapi feladatok ellátására, részben pedig álcázott testőrként. Példaértékű lojalitásuk miatt népszerűek, viszonylag alacsony harcértékeik ellenére. Értékeiben egy 2-3. szintű lény (a 10-es listán). (Képességei: Mindig pozitív morál, távolsági támadás)

- Sötét Anyag (Dark Material): Egy sötét mágikus kísérlet balszerencsés melléktermékeként jött létre, egy fekete gömb vörösen izzó szemmel és csápokkal. Erőteljes támadó, de gyengébb védekező. Értékeiben egy 7-8. szintű lény a 10-es listán. (Képességei: repülés, mágiaellenállás, lekötő támadás (mint a Dendroidnál)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 09 hétf., 20:25 

Ötletes, de azért nem valami nagy szám. Amúgy nekem is van ilyesmi ötletem.
Szikla ember(Stone man):Kőnak álcáza magát. Keménysyge komoj védelmet biztosítt számára.Ellemben nagyon lassú. Támadója közepes.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 09 hétf., 21:20 

Örülök, hogy megosztottad a saját elképzelésedet. Nem baj, ha egy kicsit kiegészítem a leírást? Például így:

Sziklaszörny (Rock Beast -szerintem jobban hangzik, mint a Stone Man): A kopár puszták kíméletlen bestiája. Amikor mozdultalan, a laikus szemlélő számára egyszerű sziklának hat. Amikor az áldozat rájön tévedésére, már túl késő... (Képességei: Immunis a mérgekre (mert kőből van), ha védekezik, 6 mezőnél távolabb álló egységek nem támadhatják - ez nem vonatkozik a hős varázslataira)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 12 csüt., 19:37 

Sasukexec írta:
Bár azt mondtad, semleges egységeket nem akarsz, adódott egy-két ötletem, ami nem biztos, hogy bárhova is illene, de mégis szeretném elmondani:

- Nyálka (Slime): Felsőteste hellyel-közzel humanoid, de az alja egy félfolyékony massza. Tavak, illetve mocsarak lakója, fizikailag gyenge, de félfolyékony teste ellenállást nyújt fizikai támadások ellen. Nagyobb létszámban támadása erősebb. Értékei mint egy gyengébb 1. szintű lény (a 10-es listán), de sok toborozható. (Képességek: 20% védelem fizikai támadások ellen, +1 ATK minden 100 Slime után)

- Cselédlány (Maidservant): Vidéki kúriák nemesei bérlik fel őket, részben a mindennapi feladatok ellátására, részben pedig álcázott testőrként. Példaértékű lojalitásuk miatt népszerűek, viszonylag alacsony harcértékeik ellenére. Értékeiben egy 2-3. szintű lény (a 10-es listán). (Képességei: Mindig pozitív morál, távolsági támadás)

- Sötét Anyag (Dark Material): Egy sötét mágikus kísérlet balszerencsés melléktermékeként jött létre, egy fekete gömb vörösen izzó szemmel és csápokkal. Erőteljes támadó, de gyengébb védekező. Értékeiben egy 7-8. szintű lény a 10-es listán. (Képességei: repülés, mágiaellenállás, lekötő támadás (mint a Dendroidnál)

Hm.. jó ötletek, nekem tetszenek.
Az új lista még mindig nincs kész majd pénteken tényleg megcsinálom :lol: Ilyen ha az ember dolgozik :evil:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 12 csüt., 20:54 

Köszönöm, igyekeztem ötletes és változatos lényekkel előállni. Úgy érzem, hogy a koncepciód megérdemli a támogatást. A listával meg nem baj, hogy még nem készültél el. Tudom, hogy a jó munkához idő kell. :)

Még egy lényötlet:

Elveszett Lélek (Lost Soul): Egy erőszakos körülmények között meghalt ember lelke, ami visszatért, hogy másoknak is szenvedést okozzon. Azt mondják, akivel egy Elveszett Lélek végzett, már nem menthető meg semmilyen módon. Értékeiben egy gyengébb 3-4. szintű lény a 10-es listán. (Képességei: Élőhalott, repül, Bánat (Sorrow) varázslatot használ támadás után, általa elpuszított egységek nem hozhatók vissza Ressurection/Animate Dead varázslatokkal. Esetlegesen ezeket a tulajdonságokat a szellem fejlesztésére is be lehet rakni.)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 14 szomb., 20:40 

Ez az elveszett lélek se rossz ötlet.

Időközben megvan az új lista. Mostmár a művészek és a spiritualisták is benne vannak.

Taktika:
Csatlós
Lándzsás
Számszeríjas
Udvari bolond
Testőr (A három testőr nyomán)
Oroszlán
Balliszta
Huszár
Griff
Bajnok

Harc:
Goblin
Farkas lovas
Ork
Nomád
Ogre lord
Troll harcos
Valkűr
Küklopsz
Viharmadár ( vagy keselyű)
Behemót (vagy a változatosság kedvéért a IV beli Gigász)

Felderítés:
Papagáj
Zsivány
Hárpia
Perzsa vitéz (dárdákat hajigálna)
Sellő
Őrült matróz (ő cipelne robbanó hordókat)
Ágyú (igen itt lett egy csere a katapultot és az ágyút illetően)
Kapitány
Efreet (igen, megkegyelmeztem neki és beraktam ide)
Kraken

Nemesség:
Szkarabeusz
Janicsár
Fehér/bengáli tigris
Sekhmet papnő (macskaszerű lény)
Amt (egyiptomi szörnyecske, ha jól emlékszem a Bastionba is bele akarták rakni)
Katapult
Aranygólem (ez az egyetlen olyan civilizáció, ahol elképzelhető nálam az aranygólem mint egység)
Anúbisz harcosa
Ráksasza
Harci elefánt

Élet mágia:
Újonc
Apáca (minimális gyógyítás a csapattársaknak)
Cupido
Szerzetes- távolsági egység nyilván. Bonusz élőholtak ellen.
Keresztes- bonusz démonok ellen
Pegazus
Paplovag- bonusz élőholtak és démonok ellen.
Angyal
Főnix (nekem inkább életet jelképezi a főnix, mint a természetet)
Szeráf

Rend mágia:
Gremlin
Törpe
Acélgólem
Medve lovas (mint az V-ben de inkább jegesmedvén)
Óriás hóbagoly
Vagy a jégdémon a IV-ből vagy a Sasukexec álltal említett Yuki-onna
Mágus
Dzsinn
Magma sárkány (Heroes V, végül a nagát másikba tettem)
Titán

Halál:
Csontváz
Zombi
Vízköpő vagy múmia
Szellem (a III féle Wraith)
Vámpír
Húsgólem (igazából nem húsgólem csak nem tudtam rá jó nevet kitalálni. Ez olyan lenne, mint a Frankenstein féle szörny, összetákolva különböző lényekből pl. elf lábak, ogre karok stb.)
Lich
Halállovag
Lidérc (az V féle Waith)
Csontsárkány
Akinek van kedve az csinálja meg a sötételfes változatot.

Káosz:
Troglodyte
Farkasember
Succubus
Cerberus
Beholder
Medúza
Minotaurosz (vagy démon)
Manticore
Ördög
Fekete sárkány

Természet:
Tündér
Kentaur
Elf
Szatír
Gorilla
Druida
Dendroid
Unikornis
Avatár
Sárkány

Vadászok:
Hóhér
Vadászlány
Boszorkányvadász
Kiméra
Hippogriff lovas
Inkviziktor
Alakváltó
Boszorkány
Naga
Bukott angyal

Technika
Cyber élőholt
Mesterlövész
Kis mechanikus gólem
Gnóm mérnök
Ostromtorony
technokrata pap
Méregivadék
Kolosszus
Gőzhelikopter
Gólem sárkány

Ritualisták:
Gnoll
Gyíkember
Amazon
Kappa
Baziliszkus
Gorgon
Wyvern vagy Terodactylus
Vodoo mester
T-rex
Hidra

És most a két új vár:

Spiritualisták:
kodama
Makura
Harcművész (vagy Shaolin szerzetes)
Panda
Ninja vagy Miko
Kitsune
Szamuráj
Tengu
Oni
Kínai sárkány

Művészek:
Harci zsonglőr (késdobáló lenne)
Kobold (Leprichone)
Tűzzsonglőr
Pankrátor
Múmia vagy vízköpő
Gladiátor
Szépasszony
Baba-jaga
Bárd
Duende (Spanyoloknál az ihlet és a föld szelleme)

Utóbbi listán bőven van még mit fejleszteni, természetesen a baba-jaga és a bárd tudna varázsolni. Szóval így elsőre milyen az új lista?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 14 szomb., 20:53 

Esetleg :wink:

Törzsbéliek:
Gyíkember harcos (szokványos harcos)
Gyíkember íjász (íjász/mérgező nyílak)
Veloci lovas (lovasroham)
Triceratops lovas (50% esély a támadás kivédésére)
Wyvern lovag (repül/mérgező támadás)
Pteranodon lovas (repül)
Sámán (varázshasználó: darázsraj,befonás,kőirha, kődárdák/íjász)
Törzsfőnök (pozitív morál/dupla ütés)
Tyrannosaurus Rex (felfalás, mint a H4 tengeri szörnye)

Hősei: Might: Gyíkszelidítő
Magic: Kuruzsló

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 14 szomb., 22:01 

Ahogy végigolvastam az új listát, látom, hogy kezd összeállni az egységlista. Észrevételek:

- Látom, hogy a vízköpőt és a múmiát illetően nem tudtál dönteni, melyik hova kerüljön. Szerintem a múmia mehet a halálba, míg a vízköpő (ami szobor lévén tekinthető művészeti alkotásnak) jobban passzol a művészekhez.

- A természet sárkánya zöld vagy arany sárkány lenne?

- Hogy őszinte legyek, a Makurával továbbra sem vagyok nagyon megbarátkozva. Én ezt inkább kivenném, a többi sorrendjén meg változtatnék egy keveset - a panda menne a 2. helyre, a szerzetes maradna a 3., a miko lenne a 4., a ninja pedig az 5.

- Ahogy észrevettem, a bárd elég magas helyre került, annak ellenére, hogy több nem emberi/harcisabb lény áll előtte. Én kicsit hátrébb raknám (mondjuk a Gladiátor és a Szépasszony közé)

A törzsbéliek lista is jó, bár kétségtelen, hogy kicsit más a koncepció (inkább a gyíkemberekre és szövetségeseire koncentrál). Van egy érzésem, hogy mindkettőből lehetne hasznos ötleteket meríteni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 15 vas., 9:46 

T-Rex írta:
Esetleg :wink:

Törzsbéliek:
Gyíkember harcos (szokványos harcos)
Gyíkember íjász (íjász/mérgező nyílak)
Veloci lovas (lovasroham)
Triceratops lovas (50% esély a támadás kivédésére)
Wyvern lovag (repül/mérgező támadás)
Pteranodon lovas (repül)
Sámán (varázshasználó: darázsraj,befonás,kőirha, kődárdák/íjász)
Törzsfőnök (pozitív morál/dupla ütés)
Tyrannosaurus Rex (felfalás, mint a H4 tengeri szörnye)

Hősei: Might: Gyíkszelidítő
Magic: Kuruzsló

Nekem tetszik ez a lista és a képességeik is jók. Szerintem elkéne egy ilyen a következő Heroesba. És mennyire lennének "rokonságban" a mocsári gyíkemberekkel?

Sasukexec írta:
Ahogy végigolvastam az új listát, látom, hogy kezd összeállni az egységlista. Észrevételek:

- Látom, hogy a vízköpőt és a múmiát illetően nem tudtál dönteni, melyik hova kerüljön. Szerintem a múmia mehet a halálba, míg a vízköpő (ami szobor lévén tekinthető művészeti alkotásnak) jobban passzol a művészekhez.

- A természet sárkánya zöld vagy arany sárkány lenne?

- Hogy őszinte legyek, a Makurával továbbra sem vagyok nagyon megbarátkozva. Én ezt inkább kivenném, a többi sorrendjén meg változtatnék egy keveset - a panda menne a 2. helyre, a szerzetes maradna a 3., a miko lenne a 4., a ninja pedig az 5.

- Ahogy észrevettem, a bárd elég magas helyre került, annak ellenére, hogy több nem emberi/harcisabb lény áll előtte. Én kicsit hátrébb raknám (mondjuk a Gladiátor és a Szépasszony közé)

A törzsbéliek lista is jó, bár kétségtelen, hogy kicsit más a koncepció (inkább a gyíkemberekre és szövetségeseire koncentrál). Van egy érzésem, hogy mindkettőből lehetne hasznos ötleteket meríteni.

Hát lehet igazad van, akkor Makura repül és akkor nem is kell választani a ninja és a miko között. A bárd felőlem mehet vissza egy kicsit hátrébb. A sárkány egy jó kérdés, még mindig nem tudom. De most úgy gondolkoztam, hogy előreláthatóan az upr. is lehetőséget kapjon (ezért van szeráf az arkangyal helyén).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 15 vas., 10:52 

Bocsi, Cervantes :? Észre se vettem a tieidet :?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T-Rex 2010 aug. 15 vas., 14:05-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 15 vas., 12:50 

Néhány további finomítás, amire gondoltam:

- A Taktika kezdőegysége lehetne inkább Besorozott (Recruit), míg az Élet megkaphatná a Fegyvernököt (Squire). Tudom, hogy a Heroes IV-ben a Squire Csatlósra lett fordítva, de ez közelebb áll az eredeti jelentéshez, és szerintem stílusban is jobben passzol (a Besorozott mint a Taktika seregének nagy mennyiségben gyártott katonája, a Fegyvernök pedig mint a Kereszteslovagok és Paplovagok kísérője).

- A Technika vár néhány egységén lehetne kicsit módosítani a nevük terén. A Cyber élőholt esetén nem tudom, mi lenne a jó csere. A kis mechanikus gólem helyett lehetne mondjuk Marionett (Marionette) - egy gyerekméretű, elengáns ruhába öltöztetett női báb, amit belülről gőzgépek irányítanak. A technokrata pap esetén a Technomágus (Technomage) jobban hangzana szerintem.

- Nem vagyok benne biztos, de a Tűzzsonglőr az ugyanaz, vagy hasonló, mint a Tűznyelő (Firebreather)? Csak hogy ne legyen két "zsonglőr" nevű egység egymás után.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 15 vas., 14:10 

Szerintem maradhat a Technokrata pap :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 15 vas., 14:34 

Kicsit hosszúnak találtam a nevet - meg ugye a "pap" kicsit arra utalna, hogy ez egyfajta technológia-alapú vallás tagja, ezért javasoltam egy alternatív ötletet. Persze maradhatna simán Technokrata is.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 15 vas., 23:05 

A technokrata pap lehetne a VARN vallás papja :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 15 vas., 23:42 

Hmm... most, hogy mondod, van benne valami. Hogy őszinte legyek, nem gondoltam arra az eshetőségre, hogy összekötjük a korábbi sztorikkal az újat. Elismerem, tévedtem a Technokrata pap kérdésében. A többi javaslat/ötlet megfelelő?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 16 hétf., 11:32 

Szerintem a többi tökéletes :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 217 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]