Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 79  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 06 pén., 12:07 
Heroes Team

Ha nem baj motmár én is beszállnék, mert már megvan a kis bevezetőtörténetem. Íme:
"Ismét egy unalmas nap a tengeren, sehol se föld, se egy hajó! Hát mi történt itt? Nem jár erre senki?"-gondolja magában.
Majd meghúzza a rumot aztán szemez egyet az üres üveggel -"Hát ez ennyi!! Nemtom meddig bírom még ezen a tákolmányon?!?!"
Ez a tákolmnány nem épp egy remekmű, néhány hordóra kötözött deszkadarab, egy ajtódarab megtámasztva a nap ellen "hűsölőnek", néhány kis hordó ülőkének( s még tartalma is van!!), egy árbócdarab egy kis gerendára erősítve! "De végül is nem luxushajó való egy ilyen hajótöröttnek, örüljünk hogy élünk!", s elhajítja az üveget messzire. Majd észrevesz abba az irányba egy sötét foltot! Előveszi látcsövét (az egyetlen tárgy ami megmaradt neki), s jobban megnézi a távolt.
"Egy hajó!!!!"-kiáltja örömében-"Akár kalóz akár nem, remélem felvesznek! ", majd felálítja 'vitorláját', előveszi az evezőnek használt hajópadlódarabot, s megpróbál az ismeretlen hajó felé evezni!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 06 pén., 12:35 

Surmó a korlátra támaszkodva bámulta az óceánt. Teljesen lenyűgözte a hatalmas víztömeg! Közben azon mélázott, hogy eddigi élete legzseniálisabb húzása volt az, ahogy elintézte magának ezt az utazást! Meleg kaja minden nap, ital és ágy! Már a gondolattól is fülig ugrott szája és kivillant csorba fogsora. Ráadásul megtalálta a lehető legjobb szobatársat magának! „Legjobb arc” ahogy a surranó mondaná! Jó társaság, még ha néha kicsit túl gyorsan is pereg a nyelve és a pipadohánya is fantasztikus!
Mivel érdemelte ki vajon ezt sok jót? És még dolgozni sem kell érte! Szívesen csinálná ezt egész hátralévő életében! :) Ráadásul szépen gyógyult keze és arca is. Igaz, hogy még mindkettő fájt, de az arca már „csak” lila volt, dagadt nem, és a keze sem fájt már annyira! (persze munkakerülő indoknak még mindig tökéletes lehetett… :lol:)
A többiek időközben valamiféle érthetetlen kártyajátékba kezdtek. Surmó nem igazán konyított a különböző kártyajátékokhoz, ezért nem is jelentettek neki sokat az elhangzó kifejezések: „toronyszint”, „termelő érték” és hasonló badarságok.
Rendületlenül bámulta a vizet. Nem is igazán volt tisztában azzal, hogy mennyire telik az idő. Semmittevéséből egy éles hang térítette magához!
- Vitorla a keleti horizonton! – ordította a matróz az árbockosárból! Közben újával a megfelelő irányt mutatta.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 06 pén., 13:10 

A kiáltásra megélénkül a hajó, a kapitány is kisiet a saját kabinjából:
- Milyen vitorla? Milyen hajó?
- Nem, hajó az - kiált le az árbóckosárból az őr - inkább valami hánykolódó roncs az. Valaki integet a tetején.
- Iránya?
- Észak-északkelet, a hajó jobb oldalán, pont útba esik.
- Jó'van emberek! Készüljenek fel a hajótörött kihorgászására!

A matrózok sebesen felkúsznak az árbócokon, kurtítják a vitorlákat, hogy csökkenjen a hajó sebessége. Eközben két hajókatona komótosan letekeri a jobb első nehéz nyílpuska védőboritását, és egy gonosz külsejű lövedéket helyeznek rá (biztos-ami biztos alapon). Lagymatagon becélozzák az egyre közelebb kerülő tutajt, közben vadul fürkészik a tengert, csapda után szimatolva. Nem az első eset lenne, hogy egy hajótörésnek álcázva, kalózok próbálnak meg rajta ütni egy hajón.

A minotaurusz is abba hagyja a játékot, és társaival érdeklődve bámulja az egyre közelebb kerülő roncsdarabot.
- Végre egy kis izgalom - gondolja.

- Csáklyások az első fedélzetre! - rendelkezik a kapitány - vitorlát kurtítani, egy fok jobbra a kormányt! Mindjárt elérjük! Szóljon valaki a lordnak is, elvégre ő dönt, hogy maradhat-e a szerencsétlen flótás a hajón, vagy egyből dobjuk-e vissza? :twisted:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 06 pén., 13:12 

Sálálá-lálá-láá! Csak jelzem, hogy igyexem olvasgatni. :)

Tetszik a hajótörött is meg a magóg is. Utóbbival kapcsolatban két :
megjegyzés:
1) egy tüzes démonocska vízre szomjazik? :lol: (Minimum a tüzesvíz, alias pálinka! :D )
2) ha valaki még ezután beszálna, az semmiképpen se démonnal tegye! Pontosan elég, amennyi van.

Chath a hajó egy félreesőbb részén üldögélt már egészen az indulás óta. Gondolkodott, meditált... Az orákulum szavain tűnődött, azok értelmén és a sorsfonalak várható alakulásán.

Az apáca (akinek elfelejtettem a nevét :oops: ) nagyon ritkán mozdul csak el az ágy mellől, ha mégis, hát nem marad kint sokáig. Ilyenkor is csak egy kis élelmet és viszet visz a kislánynak, illetve "elvégzi dolgát". Ahányszor csak összetalálkozik a paplovaggal, mindig megrovó pillantást vet rá, mint aki haragszik rá valamiért.
A kislány viszont sosem hagyja el a kabint, csak fekszik az ágyban.

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 06 pén., 13:24 
Heroes Team

"Ahh idejönnek!! Elég szép hajó, vagy egy gazdag lordot fogtam ki, vagy egy ügyes, és híres kalózt! Jobb lessz, ha lebontom a 'kabint', hogy lássák nincs fegyverem, meg amúgy sincs szükségem már rá!"- ezzel egy mozdulattal a tengerbe lökte az ajtódarabot, s így teljesen láthatóvá vált az egész felület."Ha kalózok, akkor remélem nem ölnek meg, hanem csak a rabszolgapiacra visznek, vagy befogadnak (úgyis az első kikötőben lelépnék)"-gondolta magában, s egy fehér teritődarabot lebegtetve jelzi hogy békés szándékú!

Most eltávozok, de jövőhét hétfőn visszatérek, ugyanis majd van a vallatásra egy történetem, meg ha lehet a roncsot ne engedjétek el van benne 1 kis meglepetés (talán).
Üdv.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 06 pén., 13:59 

Helló Sogroon. Én ugy gondoltam hogy a magogoknak elég nagy a folyadékigényük, mert a testhömérségletük magasabb az átlagosnál. Főleg ha a tüzgyujtó képességüket használják. Elegendő folyadék nélkül hamar kiszáradnak és belázasodnak.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 06 pén., 14:05 

Száguldó írta:
Helló Sogroon. Én ugy gondoltam hogy a magogoknak elég nagy a folyadékigényük, mert a testhömérségletük magasabb az átlagosnál. Főleg ha a tüzgyujtó képességüket használják. Elegendő folyadék nélkül hamar kiszáradnak és belázasodnak.

Én mágikus lényeknek képzeltem őket eddig, mint ahogy az efreet-eket meg elementálokat is, tehát alapvetően más életformák.
De ha neked így tetszik, és tudsz hozzá (többé-kevésbé) logikus magyarázatot kitalálni, hát engem aztán nem zavar. :D

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 06 pén., 15:41 

Szinte az egész legénység összegyűlik, amikor a hajótörött végül is a fedélzetre kászálódik a ledobott kötéllétra segítségével. Hiába, no, az ilyen "izgalmas" eseményekre összejön a hajó színe-virága: a fedélzetmester, a kormányos, a kapitány, de maga a lord is üdvözli a fedélzetre lépőt.

- Nos, hmmm- kezdi lord Raphaell Bruthus - kicsoda is Ön, hmmm... és hogyan kehült ebbe a szokatlan helyzetbe?

Jou: jöhet a leírás, a bemutatkozás, a magyarázkodás, hogy miért ne dobjanak vissza :twisted: meg az, hogy miért húzzák fel a roncsokat. Az apácák neve: Amanda és Helena. Majd ha Jou és esetleg Fifi mester is bemutatkozott, írok egy új összesítőt... :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 08 vas., 14:45 

Derick messziről - már amennyire ez egy hajón lehetséges - figyelte, hogy kit vagy mit húznak ki a vízből a matrózok. "Sosem lehet tudni!" - egyet igazított a kámzsáján, majd megfelelő figyelőhelyet keresve eltűnt a fedélzetről.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 09 hétf., 11:50 
Heroes Team

- Kérem uram, Sermer Johnatan őrmester vagyok, Corell Mc'Qween kapitány Hadi Akadémiájának egyik kiképzője. Engedelmével akkor elmesélném a történteket:
A Kapitány úr felhívást kapott egy gazdag kereskedőtől, vmiszerint kisérjük el a haza és visszavezető útján, mert kalózok tevékenykedéséről hallott ezen az útvonalon. Napi fejenként 2 aranyért, teljes ellátással, s kis meglepetéssel ajánlotta ezt a munkát, ami az éppen végzős újoncok számára eléggé jó éles bevetési próbárnak látta a Kapitány úr. Így harmadnap útrakeltünk a kereskedővel, 30 fős képzett volt sorkatona, s kb. 80 ifjú tapasztalatlan újonc volt a hajó matrózain(kb. 50 fő), s a kereskedó saját munkásain kívül(kb. 30 fő). A hajó valami hatalmas volt, jól elférünk rajta. Az utunk 6. napjának hajnalán egy kalózhajó támadott meg, ha jól láttam a hajó neve azt hiszen Acheron volt! A lényeg, hogy éjszaka lopózhattak a közelünkbe, s igen precizen mozgásképtelenné tették a hajónkat! Látszatra kb. 2,5x-es túlerőben lehettek, s valami fura zöld lények, képezték az ostrom részét. Ezek a zöld izék léket vertek a hajón, s a legénységet is támadták valami láncos vasgolyóval. Atzán gyujtónyilak, majd a közelharc következett. A káosz és az ujoncok sajnos nem tudtak hatásosan fellépni ezen profik ellen, s így végül teljes győzelmet arattak. Kb. 30 főt fogjul ejtettek, az értékeket és a maradék rakományt átpakolták míg a hajó teljesen el nem süllyedt. Pár tisztünket, s a velük menekülő újoncokat elevenen elégették a mentőhajóval eggyütt. Mindez kb. 10 nappal ezelött történt! Én csak azért menekülhettem meg, mert az egyik golyóbis lánca fejenkapott, s ettöl úgynézki elájultam, viszont a kalózok halottnak hihettek. Végül olyan déltájban ébredhettem fel, de már csak a nyomokat láthattam meg. Végül összetákoltam nehezen ezt a kis 'tutajt', amihez volt némi szerencsém! Két vizhatlan hordó félig volt, s most is van borral, néhány kishordónyi savanyúkáposzta és sör, s pár szál ázott kolbász, s egy kis ázott szalonna, ami a füstölőgerendával együtt lebegett segitett az utat végig túlélni. később még megtaláltam a kereskedő kis szeszesládáját, amiben még volt két üveg rum! Saját holmim csak ez a távcső volt, amit mindig magamnál tartottam.", s előveszi az inge alól, hogy lássák."-De most ha kérhetném, egy orvos, vagy egy pap megvizsgálna, mert szörnyen hasít a fejem, s a jobb lábamra is sántítok. A roncsból, ha elfogadja kegyed felajánlanám a megmaradt készleteimet. A két szélső hordóban van a bor hiánytalanul, a 3 kis hordőban a maradék sör és káposzta, a madzagon pedig 1 üveg rum lóg a tengerbe, hűsítés végett." -közben pedig elmutogatta az élemek helyét. Így a története közben a legénységen végigtekintve elcsodálkozott magában, mire készülhetett a lord ennyi különböző harcossal ?
-"Engedelmével, ha megkérdhetném, mire készül a tisztelt Uram a harcosokkkal, s nem csatlakozhatnék hozzájuk, ugyanis nekem már nincs egységem, s a Kapitány úr is a karjaimban halt meg. Ha érdekli uram 12 év katonai tapasztalatom van, kiválló célövő és felderítő vagyok a jó látásom miatt (ezért a távcső), s némileg értek az osromgépekhez is! Kérem belátása szerin döntsön, várom ítéletét!"-,s fejét lehatva várja a lord válaszát.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 09 hétf., 13:28 

Szerintem inkább számvevő őrmester a beosztása... :lol:

A lordot szemmel láthatólag megrázza a történet, és az őrmester előadását hallgatva, folyamatosan bólogat.
- Nézze, uham! Jó fegyvehesre mindig szükségünk van. A fedélzetmestehhel megbeszélheti a hészleteket... nem is áhtana egy kicsit háncba szednie valakinek ezeket a hajókatonákat... :twisted: - néz gonoszul a nehéz fedélzeti számszeríj mellett álldogáló, éppen az órrát túró legényre, aki a kijelentés hallatán összerezzen, és akaratlanul is vigyázzba merevedik...
- Élelmet, italt tudunk adni, majd a hajószakács megvizsgálja, sajnos Shelmó atya (remélem így hívták még az előbb :lol:) csak holnap száll át a hajónkha, amikoh az Albathosszal találkohunk majdan. Addig is, ööö... éhezze itthon magát a hajómon... - azzal elsétál, mint aki végzett teendőivel.

A matrózok gyorsan felhúzzák a tutaj romjait, az élelmiszert a szakács átnézi (miután megvizsgálja a hajótöröttet, és egy kulacsból pár korty rumot tölt belé), és amit használhatónak tart, azt leviteti a fedélközbe (szerencsére a magógunk a legalsó hajófenékbe bújut el, ahol ritkán járnak, így nem bukik le :lol:).

Szintén a szakács szétzavarja a munka nélkül maradt matrózokat, akik kérdések tucatjait zúdítják a hajótöröttre.
- Hagyják már egy kicsit levegőhöz jutni! - kiált nekik, majd bevezeti az étkezőbe, ahol megeteti, megitatja, közben be sem áll a szája: tíz perc alatt mindent elmond az újdonsült utitársnak, amit a hajón lévőkről csak tudni lehet (vagy tudni vél). Végül felajánlja, hogy ha nagyon rosszul érzi magát, hogy nem bírja kivárni az atya másnapi érkezését, kérdezzék meg az apácákat, hátha...

Az albatrosszal való találkáig akar még valaki valami fontosat csinálni? Mert akkor: nosza!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 09 hétf., 15:13 

Furcsa. Azelött sosem érzett ilyet. Miért fájdult meg a feje amikor tűzet gyújtott.? Talán éppen az miatt. Talán valami mágia védi a hajot. A tűzlabda létrehozása egy vele született mágikus képesség, és mágia ellen csak egy másik mágia léphet fell eredményesen.
Vagy csak egy kis múló rosszullét volt. Hát..csak egyféleképp derülhet ki- gondolta magában. Felált az egyik láda tetejére és mindkét kezében egy-egy tüzlabda jelent meg.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 09 hétf., 15:44 

:lol:
A hajó szinte felsikolt, amint a védőmező mélyén valaki meg akarja idézni azt az elemet, ami ellen a rúnákat annak idején nagy gonddal a gerincébe vésték . A szövedék hullámokat vet, és ahhoz, hogy meg tudja gátolni a kis lény tűzgolyóit, mágikus energiát, manát szipolyozott el a környezetétől. A mithrill berakásos rúnák vérvörös fénnyel felízzanak, amint harcba szálltak a pusztító elemmel, hogy teljesítsék meglétük egyetlen értelmét.

A magóg egyetlen nyikkanás nélkül, ájultan fordul le a ládáról, amint az ellenmágia az általa gyújtott tűzön kívül szinte a bensejébe izzó lángot is megpróbálta kioltani. Az ájulás rövid, talán pár másodpercig tart, amint a lángok kihunynak, a rúnák haragja is csillapodik...

Odafenn a varzstudók fejébe "vészcsengők" kezdenek csilingelni, amint a védrúnák szörcsögve nyelik el a környék (vele együtt az ő) manájukat is. A Lánglény, aki a fedélzeten áll, szinte látja, amint a háló rázkódik, remeg, és haragját, erejét a fedélköz legmélyére koncentrálja. A fejébe kínként hasít egy pillanatra a fájdalom, majd el is múlik hirtelen, ahogy jött...

Megjegyzés: a konyha tűzhelyét másféle rúnák zárják ki a védőernyőből, azaz benne szabadon éghet a tűz, de pl. a láng már nem csaphat ki, mert azonnal elaludna. A hajón használt lámpások mágikus tucat-szerek (egy ilyen mágiával telített világban mindennapos kacatnak számítanak).

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Beorn the Shapeshifter 2006 jan. 09 hétf., 15:48-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 09 hétf., 15:46 

de jó, kétszer küldte el ugyan azt :lol:

Magyarázat: azért két tűzgolyó szerintem sokkalta több Elemi Tüzet tartalmaz, mint mondjuk egy kilőtt tüzes nyílvessző, ezért "válaszoltak" a védrúnák ilyen vehemensen a kihívásra...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 09 hétf., 16:08 

Cherbo a padlón fekve tért magához. Még mindig hasogatott a feje. Érzi ugyan hogy a kin hamar elmulik és elmélye kitisztul. Abban a pillanatban amint fellángoltak a golyóbisok, isszonyatos fájdalom döntött le. Tehát mágia van a dologban és a tűz ellen irányul. Ajaj-dünyügött magában. Ha komolyabra fordul a helyzet még megvédeni sem tudja majd magát. Eddig arra számitott hogy ha a hajó kiköt akkor pár tüzlabdával okoz egy kis felfordulást és gyorsan elillan. Na, mindegy. Ennél nehezebb helyzetből is kivágta már magát.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 09 hétf., 16:36 

Ha a varázstudók megérezték a a tüztőlvédő runa mana szivását, akkor most lebuktam?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 10 kedd, 10:48 

Száguldó írta:
Ha a varázstudók megérezték a a tüztőlvédő runa mana szivását, akkor most lebuktam?

Majd a varázstudók (azért olyan sok nincs belőle a hajón) lereagálják a dolgot... :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 10 kedd, 20:05 

Billy konstatálta, hogy ma ebből már nem lesz 2vs2 verseny, ezért csalódottan elvonult.
-Pedig szivesen megmutattam volna nekik.-gondolta. Úgy unom magam, nem történik itt semmi, mindőssze csak valami hajótörött érkezett, meg.
-Na mindegy keresek egy kis zsírt, vagy szappant, és bekenem az egyik fedélzet deszkáit, hogy legyen egy kis szórakozás.
-Csak le ne bukjak!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára warlock 2006 jan. 13 pén., 8:22-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 10 kedd, 20:15 

Billy ilyen durván felfedte, hogy hol és mint történt a tüzes dolog?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 11 szer., 13:44 
Heroes Team

Remélem nem volt sok szabály, mert már így is zsongott a feje szégény katonának!
-"Hát még egy napot még kibírok, a tengeren is csak az ital csillapított a fejfájáson!"- mondja a szakácsnak Johnatan.-"Ha lehetne most elmennék egy kicsit pihenni, a szabad ég alatt nem volt valami kényelmes az alvás! Már ha tudtam!"-s elment megkeresni a fedélzetmestert a szállás és a többi dolgában.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 79  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]