Hi!
Végigolvasva a topikot feltűnt, hogy sok mindent nem értek. Én sajna elfelejtettem módosítani a szintválasztót, és Agrael kampányában easy-re állított a gép (pedig az előtte levő Izabellás kampány biztosan nem azon volt, mert asszem hard-ra raktam, de lehet csak normalra), no és nekem minden nagyon Hawaii. Volt olyan is, hogy legyőztem egy kb. 19. szintű hőst, a sokadik napon meg berakta a tavernba, naná, hogy megvettem

akkorra már (talán az utolsó csatától, amiben legyőztem, és akkor ez elvileg bug) 20. szintű lett, ergo szépen meg is tanulta a town portalt, így már 2 hős tudta Agraellel együtt. (a 3. legjobb hősöm is csak lvl14.)
Viszont soha nincs Instant Travel! sztem le van tiltva, mert teljesíteni lehetne vele a kampányt a nélkül, hogy pl. meg kellene küzdeni a helyőrségekkel, vagy pl. a havennél az utolsó pályán el lehetne foglalni az inferno várat
szóval a Hawaii-hoz tartozik még, hogy KIZÁRÓLAG Agraeltől dezertálnak az elfek, azaz más inferno hősöktől NEM. Ezt elég rendesen kihasználtam, amikor már észrevettem.
A másik: én Sylvan sereggel nyomtam inkább, mivel 3 vár termelte a sereget, és a végére kb. 200 druidát meg kb. 40 emerald dragont tudtam kiállítani, úgy, hogy ezek közül nem csatlakoztak sohasem, hacsak nem a legelején pár nyeszlett druida

(ancient treantok meg íjászok viszont igen)
Elsöpörtem velük mindenkit. Igazából a PÉNZ jelentette a gondot: alig tudtam összekaparni, pedig én mindig (és most is) nagy bányafoglaló vagyok, és ezen a mapon aztán bőven van bánya... Agraelt is bányafoglalásra szakosítottam, és csak amikor már minden megvolt, no meg a sereg is elég szép volt, elkezdtem a skillnövelőket "begyűjteni", addig csak az útbaesőket látogattam meg. Lehet, azért is volt olyan könnyű ez a kampány, mert mint említettem, a jó attack skill meg a magas ini érték kombinációja a taktikám, és Agrael mind2t mesésen prezentálja. Amúgy én nem választottam neki SEMMILYEN mágiaiskolát, és nem bántam meg, mert kevés az inferno town, és 1 db 4-es, 5-ös dark magic kevés, a destructive-hoz meg Agrael spell power-je... Úgyhogy:
Logistics (a jolly joker musthave)
Luck (szintén joker)
Enlightenment (sztem k..va jó skill)
Sorcery (a magic instinct miatt, ami minden lvl3 spell megtanulását lehetővé teszi)
és ugyebár az Offense meg a Gating alapból volt neki...
amúgy k..va nehéz volt választani, sőt a hajós pályán kicsit meg is bántam a sorceryt, mert kaptam volna 2x leadership-et a banyakunyhóban - viszont amikor csupa inferno sereget vittem, állandóan jó morált kaptak a pacik, gyakran a kutyák is. A luck-ot már nem is említem, mert az lényegében minden ütésnél bejött

Szóval annyira tán nem is bántam azt a leadership-et
Szóval 1xűen pite volt, ja és tele volt szupernél szuperebb dolgokkal az egész kampány, mármint hősfejlesztési cuccokkal, stb.
Pont ezért filóztam rajta, hogy vajh easy fokozaton nem könnyebb-e még úgy is egy adott map, hogy telepakolja durva varázstárgyakkal, stb.
Ennyire Freydával se volt könnyű a dolgom, pedig a cavaliert, championt, paladint sokkal használhatóbbnak tartom, mint a pit lordot (nem rossz az sem, csak drága, és kevésbé passzol a stílusomba)
Freydát azóta is pihentetem a bug miatt
Neki sincs ballisztája, sőt nem csak a képességet hagytam ki, hanem nem is vettem neki a vakítás miatt (tutira abba lőne az a köcsög balliszta, akit megvakítottam
Neki már van light magic, mivel sok a pályán a haven vár
aztán:
Logistics
Luck
Enlightenment
vmi (nem emléxem)
és persze Counterstrike
Izabellának volt anno war machines, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. pl. mert:
nagyon jó ugyan a first aid tent, de kevés a hp-ja, és az ai kedvelt célpontja
ostromnál nagyon jól jönne ugyan a ballistics, de a csaták döntő többsége NEM ostrom, ergo inkább azoknál kell vigyázni a seregre, és war machines esetén ebben csak a sátor meg a balliszta segíthet, de azok nem elég jók. Tehát inkább vakítok, stb. mint ballisztázok, gyógyítok, stb.
ezért ha elég vár van a mapon/kampányban, én 2 mágiaiskolát is javaslok, mégpedig a dark magic sztem musthave, a mellett esetleg light/destructive. Aztán ugye luck + logistics, és máris csak egyet tudunk választani, erre javakllom az enlightenmentet, ha elég magas szintű a hős
...and now something completeley different...
arra azért kiváncsi vagyok, meddig érdemes patch-elni a HoF-ot. ugyebár 2.1-es verzióm van, és nemrég előjött egy sokkal nyugtalanítóbb bug a 3. pályán (amiben Freydának Duncant kell elfognia, az is a címe, hogy DUNCAN, persze 1. kampány, azaz Haven). Hét elején már eleve 1-gyel kevesebb egységet vehetek a váraimban (3 db haven vár), mint amennyi a tényleges szaporulat, tehát pl. lovagból csak 3-t a 4 helyett (castle-vel, persze), és a többinél is így tovább. Ez még nem nagy baj, de napról napra egyel kevesebbet tudok csak venni, amíg le nem nullázódik, pl. ugye a hét 4. napján lovagból már nem tudok venni, priest 6-4 db, stb. Ez azért már ölég nagy szivacs! Szerintem bug, mert 1x sem figyelmezetett semmi, hogy Duncan-hez maradnak bizonyos szinten lojálisak a várak, amiket elfoglalok tőle, és ennél a pályánál még el tudnám viselni, mert pénzem mint a tenger, tehát elkezdem megvenni az egységeket, oszt jónapot... de később ez nagy cumi lesz (kivéve, hehehe, ha az AI is így jár, és várbeli fölényben kezd, de nem erre akarok apellálni...)
JÁRT VALAKI MÁS IS ÍGY A HOF-FAL??????????????????????????????
pls help.