Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 272 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 10 szer., 8:30 

Nos jómagam H3 ill. H2 párti vagyok. A négy nem reménytelen de nem igazi Heroes. Én az újításokat 3 csoportra bontom:

1, hasznosak:
- Újra gondolt szintlépés rendszer: Tetszik, hogy a szintlépés rendszer logikusabb és immár 4 és 5. szintre is fejleszthetünk valamit.
- A várak mágia rendszerre lettek építve ez szerintem jó! Vagyis így jobban meglehet találni mi micsoda.
- Lények idézgetése. Nekem tetszett, hogy elementálok mellett még megidézhetünk sok-sok lényt (pl. farkas, csontváz)
- Visszalőnek az íjászok. Ez nálam jó pont.
- A független lényeket próbálták megfelelő helyre besuvickolni
- Minden lény rendelkezik valami specialitással.
- Lehet várnélkűl vándorolni.

2, rosszak
- Az, hogy a hősök is harcolnak és titáni csapatokat kovácsolhatunk belőle nekem nem tetszett. Megölhetik, legyőzi a Feketesárkányokat. Nem tudom ez engem megvisel.
- Necropolis és Inferno házasság. Hát lehet, hogy logikus de valjuk be, nem mutat hülyén egymás mellett a vámpír meg az ördög? Dehogy nem!
- Csak 6 vár. Én részemről reméltem, hogy a 3DO megtartja jó szokását és újabb két vár fog minket boldogítani. De ennek ellenére a két új megszűnt létezni (pontosabban az egyik beleolvadt a többibe) hát ez van.
- Néha túl nehéz választani a lényeknél, hogy kit szeretnék toborozni.
- Nincs lehetőségünk a lények fejlesztésére
- A barbárok végleg megszabadúltak a mágiától. Ez alapvetően jó de akkor mit keresnek még mindíg itt az Ogre mágusok? (jó jó ez már szőrszáll hasogatás de most nincs igazam?) Nagyon nagy elentmondás.

Fölöslegesek (ezek nem rontják a játék szinvonalát de nem is dobnak rajta. Ezek csak úgy... vannak) :
- Új tárgyak. Nem teljesen igaz, hogy fölöslegesek, csak szerintem mindenkinek jobban feltűnik ha egy új épület, hős vagy lény kerűl bele a játékba. Nem igaz?
- A lények hős nélkül is mehetnek csatázni. Mi a fenének? Egyedűl gyengék és nem lehet velük semmit sem csinálni!

Első ránézésre több pozitív élményem van a játékkal kapcsolatban, mint negatív és semleges. De a látszat csal! A 4 számomra nem tetszett. Meg így belegondolva már a történet is elégé furcsa. Elpusztul a világ az angyalok megmentik a jó fiúkat és a semlegeseket. Ok ez rendben van, de ki mentettem eg a rossz fiúkat? (Sandro, Impek stb.) És nem lehet igaz, hogy a gyíkembereket senki sem mentette meg áhh de ne legyünk szörszáll hasogatóak.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: re
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 07 szer., 20:41 

És mi a véleményetek a H4 vs. H5-ről?
Annyi új topikot nyitogattak mostanában, gondoltam, ezt inkább ideírom.
:?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 07 szer., 23:21 

Szerintem ez el van már döntve.
Részemről simán jobb a H5 és eddig szinte mindenkinek ez volt a véleménye. Már most többet játszottam a H5 demoval, mint a H4-el összesen!

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 08 csüt., 9:36 

Szerintem nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy egyik vagy másik egyértelműen jobb-e! Többen leírak előnyöket és hátrányokat mind a 2 részhez. Én többet játszottam a 4-el, ezért itt egy előnye és egy hátránya, ami eddig nem lett ideírva:
-Itt van előszőr közelharci és távolsági védelem
-A lándzsás viszont ugyanazt a hangot adja ki, amikor támad, megsérül és meghal

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 09 pén., 20:12 

Pöcök írta:
A lándzsás viszont ugyanazt a hangot adja ki, amikor támad, megsérül és meghal

Hát hallod, ha ez lenne a legnagyobb hibája, akkor nagyon jó játék lehetne... :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 09 pén., 21:02 

Balee írta:
Pöcök írta:

Hát hallod, ha ez lenne a legnagyobb hibája, akkor nagyon jó játék lehetne... :D

Szerintem így is az,bár nekem eddig minegyik Heroes nagyon tetszett. :roll:
Ezen felül meg nem akartam mégegyszer leírni a már említett hibáit... :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 09 pén., 21:32 

Pöcök írta:
Balee írta:
Pöcök írta:

Szerintem így is az,bár nekem eddig minegyik Heroes nagyon tetszett. :roll:
Ezen felül meg nem akartam mégegyszer leírni a már említett hibáit... :oops:

1. Nekem nemigazán, de jobb is, hogy nem egyforma mindenkinek a vélménye, akkor nem lenne értelme a fórumnak. :)

2. Igen, ebből a szempontból igazad van...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 10 szomb., 15:55 

Szerintem Zardoz-nak van igaza:
Idézet:
Szerintem úgy kell kezelni a játékokat, mint ha egymástól teljesen független játékok lennének, így már sokkal élvezhetőbbek

Én pl a Heroes IV-el kezdtem előbb, és nekem az akkor nagyon bejött - persze nem igazán volt viszonyítási alapom. A "na még egy kör, ez az utolsó" szindróma hatalmába kerített. Aztán kipróbáltam a III-at, ami szintén azonnal magába szippantott, és azóta is rengeteget játszom vele. De azért nem fogom félredobni a IV-et sem, mert annak is megvan a saját hangulata. Ráadásul van néhány dolog, ami jobban tetszik, mint a III-ban:
- a csatában a hősök is részt vesznek (nos elismerem, hogy így nehezebb a játék, de azért jól lehet taktikázni),
- az egységek önállóan is tudnak mozogni a térképen,
- van karaván (bár ezt ritkán használom),
- a grafikán lehetne sokat csámcsogni, ez csupán ízlés kérdése... nekem tetszik,
- az "uprgradelési" mániát pedig nem igazán értem, nekem speciel nem hiányzik. A 3-ban mindneki az erősebb lényre gyúrt nem? Az viszont plusz egy körbe kerül...
- a térképen a nem játékos lények mozognak (ezt sokan utáljék, tudom, de nálam ez is előny :D).

A H4 vs H5-ről pedig szvsz nincs értelme vitázni, mert az 5 leginkább a 3-ra hasonlít, és tényleg elég távol áll a 4-től. Aki "elvetemült" H3 fan (jó értelemben^^), annak valószínűleg bejön az új rész.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 10 szomb., 17:34 

Sokan(köztük én is) azért szeretik a fejleszthető egységeket, mert el lehet rajta filózni, hogy a következő szintet építed meg és veszel belőle 3 egységet és mész zúzni, vagy a fejlesztést építed és a teljes állományt felfejleszted. Esetleg egy új tulajdonságot is kap a lény, ami akár csata kimenetelén is változtathat. (bár nekem volt olyan, hogy átendeztem a sereget és vesztes harc helyett majd veszteség nélkül jöttem ki)
A grafikára, hogy nehezebb megkülönböztetni a sima tereptárgyat a játékot befolyásoló dolgoktól, nos szerintem az 5. részben ez még jobban kijön, de azért nem megfelythetetlen ez a rész sem. :)
Azzal viszont nem todok egyet érteni, hogy külön játtékként kell őket kezeli, már csak a 4. rész elején lévő videó miatt sem... :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 10 szomb., 17:59 

Idézet:
már csak a 4. rész elején lévő videó miatt sem...

Bocs, de ez nevetséges...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 10 szomb., 19:01 

Hali everybody!
A H4 sem rossz, de vitathatatlanul a H3 a király. De most, hogy a H5 elindult a gépemen és kezdem kiismerni, egyre inkább veszi át a hatalmat.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 29 csüt., 14:54 

Helló!Szerintem a H3 jobb a 4-nél.Miért? Azért mert nagyobb játékélményt jújt mint a 4.A H!-ben hülyeségnek a tartom, hogy hőseink részt vesznek a csatában mert egy kellően feltápolt hős ellen nem sok esélyünk van. :twisted: nem értem,hogy a 4-ben mért hanyagolták el a lényeek fejlesztését.Egy szó mint száz jobb a HEROES OF MIGHT & MAGIC III.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 29 csüt., 17:09 

Jól mondod. Bár azért a hős részvétel se rossz, de elején semmit sem ér, végén meg legyőzhetetlen. H3 az igazi. Bár ezt már sokszor mondtam, de nem árt hangoztatni. Meg mostanában keveset is írok.
Szal H3. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Vagy-vagy ...
HozzászólásElküldve: 2006 jún. 29 csüt., 17:29 

Sziasztok !

Nekem erről a témáról az a véleményem, hogy én egy olyan Heroes rajongó vagyok, akinek ha valaki azt mondja gyere és játsz velem akármelyik résszel már megyek is . Rengeteget játszottam mindegyik résszel ( 1-4, most már az 5 is ) és mindet szeretem . Viszont az összes részben lenne olyan dolog, amivel lehetne javítani az adott játékon ( az 5-ben remélem még fognak is ) . Így szerintem felesleges bármelyiket összehasonlítgatni egymással ... úgy kell szeretni őket ahogy vannak !!!

Mindörökké Heroes ... a legjobb ... :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 júl. 01 szomb., 12:21 

Először is, üdv mindenkinek, itt az első hozzászólásom. :)

Tomcsics írta:
- A barbárok végleg megszabadúltak a mágiától. Ez alapvetően jó de akkor mit keresnek még mindíg itt az Ogre mágusok? (jó jó ez már szőrszáll hasogatás de most nincs igazam?) Nagyon nagy elentmondás.

Régen láttam HoMM4 videókat, de vmi olyasmire emlékszem, hogy mikor az új világ keletkezett, akkor a barbárok az összes mágiát elutasították maguktól, viszont az ogre magiknak lehetőséget adtak, mert ugye jellemük teljesen ugyanaz ill. az általuk alkalmazott varázslat is a harcot szolgálja.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 júl. 01 szomb., 12:27 

Egyébként:

Én több, mint 1 évig a HoMM3-mal játszottam és ahhoz is szoktam hozzá.
Megkaptam a 4-et is, de még a bemutató pályát sem vittem végig...
Aztán fél év múlva ismét elővettem és sokáig nem tudtam letenni...
Próbáljatok meg végigvinni egy Draconicos pályát vagy egyszerűen a 'realm of chaos' átdolgozást 4-ben!
Hős nagyon jó, hogy harcol, nekem tulajdonképpen az egész játék tetszik, talán nehézkes megtervezni a mozgást a lassabb lényekkel.
Lényeg,hogy nehéz átszokni egyikről a másikra - most megint a 3-at nyomom és egyszerűen nem akarom a 4-et elindítani :)
Tehát részemről: döntetlen

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 júl. 03 hétf., 13:17 

A H4 be is tehetnenek mar egy Random map opciot es ha adnanak hozza egy olyan kiegeszitot mint a H3 hoz a WOG akkor nem lehetne olyan hamar megunni az egesz H4 et.
A H4 ben tetszik h egy hosnek mindenfele magiat meg lehet tanitani es igy mar szinte immortal lesz, csak ehheznagyon nagy szintet kell elerni. Sok a csata kozben a magic, sokszor szinte nem is tudom, h melyiket valasszam, melyik lenne a jobb.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 júl. 03 hétf., 17:18 

H3ban is meg lehet tanítani mindenféle mágiát. És kombózni is lehet: blind, resurrection v. arkangyi+clone+cold ring.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 júl. 03 hétf., 18:08 

Ha minden jól megy, még az idén lesz a H3-ban is karaván.
Meg pár új varázslat.

In the Wake of Mods..

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 júl. 04 kedd, 12:18 

Hellblood írta:
Egyértelmű: Heroes 3.
H4: túl csicsás, bugos, hősök harcolnak, béna lényanimációk, régi világ helyett új...

lehet hogy csicsás bugos és béna a lényanimáció de a hősnek az a dolga hogy harcoljon és az új világ jobban tetszik mondjuk ezen a részen nőttem fel...
és utána már a heroes 3 nem tetszett

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 272 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]