Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 448 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 25 hétf., 10:42 

Freemy írta:
Olyan nincs, amit te írsz! Ez egy paladin knight lenne, ami ugye nem létezik...

Akkor Knight leszek, úgyis már túl sok mindenhez értek, a paladn mg már túl erős lenne. Knight vagyok.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 25 hétf., 13:43 

Dougal írta:
Freemy írta:

Akkor Knight leszek, úgyis már túl sok mindenhez értek, a paladn mg már túl erős lenne. Knight vagyok.

Ad1; Hát ez már kezd elfajulni... Dougal, sztem a mesteri íjászjártasságát a karaktered nem nagyon tudta volna megőrizni lovagi kiképzése/teendői miatt, ugyanis nehézpáncélzatban az ember kétlem, hogy olyan könnyen tudna íjászkodni (tévednék?)! Ha jól tudom akkor még a HoMM játékokban sem mászkálnak az íjász egysége plate mail-ben. Sztem az archer/marksman(esetleg még a sharpshooter is) valamiféle sodronyinget hord, míg az elfek szövetruhát.

Ad2; A másik: sztem a fény és a pusztító mágia együttes tudása némileg paradoxon. :roll: RPG-ben nehezen képzelném el, hogy egy karakter az egyik kezével áldásokat osztogat, a másikkal meg tűzlabdákat. Kicsit extrém! Ha figyelted a karakteremet, akkor miután beleásta magát a nekromanta művészetbe többé nem volt képes druida mágiát alkalmazni.
[Igazából ezt nemtom mivel magyárhatjuk... átalakul benne a mágikus energia? :roll: ]

Ad3; Sztem válassz a lovagi lét/íjászat és a fénymágia/pusztító mágia között. Hidd, el így is nagyon élvezetes lenne.

Ad4; Ugye Clod barátom jó lesz így, ahogy van? (Végülis nekro a gyerek + némi íjászat, mert hát mégiscsak elfhez az dukál!) :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 25 hétf., 15:30 

Dougal írta:
Freemy írta:

Rendben. Knight.
Viszont akkor redukáld le két képzettségre lovagod tudását és egy rossz szava sem lesz senkinek hozzád.
Az is lehet (szerintem), hogy mindent kipróbált, de végülis két képzettség "tetszett" meg neki igazán és ezeket tökéletesítette. Viszont egyik sincs maxon!

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 25 hétf., 16:38 

KTibsza írta:

Talán inkább korcs, keverék...

Apja Paladin, anyja knight? :lol:
Dougal írta:

Gyermekkorában Dougal értett az íjhoz mesteri módszerrel, és még álmában sem tévesztett el célpontot... mikor lovag lett, akkor ugyan nem íjászkodott, de nem felejtette el. És lovagként fénymágia és kardofrgatás (de az íjászat még mindig megmaradt), és bukott lovagként pusztító mágiát tanult.

Dougal 42 éves.

Jesszusom... ez már valahol szomorú.. :cry: Sőt...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 25 hétf., 17:17 

Freemy írta:
Dougal írta:
Freemy írta:

Rendben. Knight.
Viszont akkor redukáld le két képzettségre lovagod tudását és egy rossz szava sem lesz senkinek hozzád.
Az is lehet (szerintem), hogy mindent kipróbált, de végülis két képzettség "tetszett" meg neki igazán és ezeket tökéletesítette. Viszont egyik sincs maxon!

Nézzük csak.

Az íjászat az egyetlen, amiből mesteri, a kardforgatásból és a fény mágiából közepes, pusztító mágiából és diplomáciából kezdő.

Nem értem, hogy mia bajotok a Pusztító és a Fénymágia karkaterrel? A Heroes 4-ben ott van a Holly Word, a Heroes 5-ben a Word of Light... az is a 2 mágia keveréke, nem tévedek?

Dougal megolyan ruhát és sisakot visel, mint a Heroes 5 beli Archer:

Kép

Kép

Ez nem elég lovagi?

Amúgy az én fantáziámban (amit úgysem fogad el senki :cry: ) a lovag ugyanúgy ért a kardhoz és a számszeríjhoz (mesteri szinten) és minden lovag képes a fénymágiára, közepes szinten.[/img]

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 25 hétf., 17:54 

Dougal: a H4-ben a Holy Word (1db L betűvel) legjobb tudásom szerint csak élőholtakra hat. Szvsz nem igazán sorolhatnánk a pusztító mágia kategóriájába, hisz a fénymágia lényege (továbbra is szvsz) a hívek védelme, illetve a démoni erők elleni erélyes fellépés. Ehhez azért kell egy sebző varázslat, nehogy már csóri lovagéknak ne legyen! :) Már bocs, de ennyi erővel akkor a Resurrection is lehetne nekromanta/fénymágia keverék,nem? Az meg azért még meredekebb :twisted:
Ad2; Valóban, a kesztyű meg a nadrág végülis felfogható egy nehezebb páncélzatnak, DE akkor sem hiszem, hogy felérhetne a lovagi páncélokhoz védelmi képességeiben. Ráadásul ha megnézed, akkor a ruha alatt ott figyel a sodronying...

Más: mikor folytatódik előreláthatólag a sztori?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 25 hétf., 18:05 

MGee írta:
Dougal: a H4-ben a Holy Word (1db L betűvel) legjobb tudásom szerint csak élőholtakra hat. Szvsz nem igazán sorolhatnánk a pusztító mágia kategóriájába, hisz a fénymágia lényege (továbbra is szvsz) a hívek védelme, illetve a démoni erők elleni erélyes fellépés. Ehhez azért kell egy sebző varázslat, nehogy már csóri lovagéknak ne legyen! :) Már bocs, de ennyi erővel akkor a Resurrection is lehetne nekromanta/fénymágia keverék,nem? Az meg azért még meredekebb :twisted:
Ad2; Valóban, a kesztyű meg a nadrág végülis felfogható egy nehezebb páncélzatnak, DE akkor sem hiszem, hogy felérhetne a lovagi páncélokhoz védelmi képességeiben. Ráadásul ha megnézed, akkor a ruha alatt ott figyel a sodronying...

Nem értem, hogy mi a bajod.

A Rescurrection meg tiszta fény mágia, nincs benne semmi nekromancia. Dougal képességeiről ennyit...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 25 hétf., 18:31 

Ezt a nekro-fény mágia dolgot a resurrectionnel kapcsolatban úgy értem, hogy gyakorlatilag mind a kettő életre kelt egy halott lényt (ha a nekromanta 'kissé' megváltoztatja akkor is).

Másik: azt hiszem abban, hogy a fénymágia oltalmazásra szolgál, abban egyetérthetünk. De ez sztem szöges ellentétben áll a pusztító mágia által képviselt féktelen erőkkel!

Harmadik (Ruha): Ha jobban megnézed azért az az archer nem full plate mailben van! :P Amúgy meg biztos piszok nehéz lehet abban a páncélkesztyűben nyilazni. Nem hiába 2. szintű lény az archer! :P :P Mellesleg ha még varázsol is a karaktered, akkor a páncél pláne gáz. Sztem a páncél csak + terhelés, esetleg hátrálja is a mágusokat! Nem hiába van a legtöbb mágus könnyű bőr vagy szövetruházatban (hogy a HoMM-nál maradjunk: Monk, Zealot, (Arch)Mage, (Elder) Druid és így tovább...)

Végül: sztem szavazzuk meg (gyk a történet eddigi szereplői), hogy ki mit szólna Dougal íjász/lovag/paladin/bukott lovag karakteréhez? (Remélem nem hagytam ki semmit...) Én speciel ellene lennék, mert szvsz nem teljesen összehozható egy ilyen karakter!

Uff, szóltam! :shock: :shock:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 25 hétf., 18:41 

Dougal írta:
Nézzük csak.

Az íjászat az egyetlen, amiből mesteri, a kardforgatásból és a fény mágiából közepes, pusztító mágiából és diplomáciából kezdő.

Nem értem, hogy mia bajotok a Pusztító és a Fénymágia karkaterrel? A Heroes 4-ben ott van a Holly Word, a Heroes 5-ben a Word of Light... az is a 2 mágia keveréke, nem tévedek?

Dougal megolyan ruhát és sisakot visel, mint a Heroes 5 beli Archer:

http://img517.imageshack.us/img517/3121/icoarcher128qi5.jpg
http://www.heroesofmightandmagic.com/heroes5/images/creature-shots/Haven/archer.jpg

Ez nem elég lovagi?

Amúgy az én fantáziámban (amit úgysem fogad el senki :cry: ) a lovag ugyanúgy ért a kardhoz és a számszeríjhoz (mesteri szinten) és minden lovag képes a fénymágiára, közepes szinten.

1. Szerintem senki sem lehet tökéletes tudású több képzettségből, ha már több képzettsége van. Tehát mester íjász és egyszerre mester kardforgató nem lehet. Ugyanitt említem meg, hogy a közepes szintű fénymágia is enyhe túlzásnak tűnik...
2. Nem elég lovagi! Egy lovag nem ilyen. Ez esetben a te karaktered nem lovag, hanem vagy sima ijász (némi kardtechnikával ellátva), vagy egy sodronyinges (morcos) pap.

3. A lovagok sajnos vagy szerencsére (ezt mindenki döntse el maga) nem tudnak egyszerre több képzettséget maximumra vinni. Egyszerűen nem lehet annyi idejük rá, mert akkor csak tanulnak és vénemberként csata nélkül meghalnának...
Ha azt írod, hogy maximumon van az íjász képzettsége, akkor íjász egységről van szó.
Ha azt írod, hogy mesteri kardforgató, akkor lehet vérbeli lovag.
Ha azt írod, hogy mesteri mágus, akkor pap.

MGee írta:

Ha rajtam múlna még ma, de sajnos másra (Cikász) vagyok utálva...
Amint ő ír, folytathatom.
Tényleg, nem lehetne írni neki egy mailt? Remélem, tud még jönni és folytatja, amibe belekezdett.
Beorn biztos folytatná a sztorit, de amíg nem tudjuk, hogy mi lett a fránya szellemmel és a pappal, nem tudjuk folytatni.

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 25 hétf., 19:10 

Elmondom mı Dougal...
Egy ıdıota akı azt kepzelı magarol h artcher es paladın meg ıstenseg meg überallatccsag...

bocs a hıbaker de törökbe vok

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 25 hétf., 19:41 

.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ArchConan 2007 okt. 07 vas., 0:09-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 26 kedd, 8:57 

Dougal. Ne haragudj, de ilyen mentalitással jobb, ha inkább kívülről követed az eseményeket.

Csak egy apró megjegyzés: abban a pillanatban, amint a karakter az első pusztító/dark mágikus varázsigéjét megtanulja, már se nem paladin, se nem knight.

Bukott lovag / antipaladin lehet. Hiszen az irodalomban elég jól kijátszható, és igen érdekes karaktert lehet fabrikálni belőle (pl. kedvenc Lord Sothom). Csak sajnos ez nem neked lett kitalálva. Kétlem, hogy a fentiek alapján bármiféle csapatba beleférnél, és bármiféle közös kalandozást lehetne veled űzni. Sorry.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 26 kedd, 9:26 

Beorn the Shapeshifter írta:
Dougal. Ne haragudj, de ilyen mentalitással jobb, ha inkább kívülről követed az eseményeket.

Csak egy apró megjegyzés: abban a pillanatban, amint a karakter az első pusztító/dark mágikus varázsigéjét megtanulja, már se nem paladin, se nem knight.

Bukott lovag / antipaladin lehet. Hiszen az irodalomban elég jól kijátszható, és igen érdekes karaktert lehet fabrikálni belőle (pl. kedvenc Lord Sothom). Csak sajnos ez nem neked lett kitalálva. Kétlem, hogy a fentiek alapján bármiféle csapatba beleférnél, és bármiféle közös kalandozást lehetne veled űzni. Sorry.

Nem értem. Dougal NEM Dark Magic-t használ. A Pusztító Mágiának semmi köze a Sötét Mágiához, meg Pusztító Mágiát a papok is hassználnak, mivel önvédelem.

Dougal nem vérbeli lovag, régen Csatamágus volt, aki mesteri módon értett au íjászathoz, úgy, hogy álmaiban sem tévesztett el egy célpontot, és értett némileg a pusztító mágiában is, tehát jobban volt harcos mint varázsló. Később úgy döntött, hogy a nép érdekében tesz valamit, lovag lett, megtanult egy kis kardofrgatást és fénymágiát. Dougal 40 éves. Ennyi.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 26 kedd, 9:37 
Heroes Team

Dougal írta:
Dougal nem vérbeli lovag, régen Csatamágus volt, aki mesteri módon értett au íjászathoz, úgy, hogy álmaiban sem tévesztett el egy célpontot, és értett némileg a pusztító mágiában is, tehát jobban volt harcos mint varázsló. Később úgy döntött, hogy a nép érdekében tesz valamit, lovag lett, megtanult egy kis kardofrgatást és fénymágiát. Dougal 40 éves. Ennyi.

Sziasztok!

És igen!!!! Végre!!!

Douglas megtalálta a fiatalság forrását is, eddig 42 éves volt, most már csak 40.
Pár perc és pelenkázhatjátok!!! :) :) :)
Közben kitanulja a zsákbafutást/lepényevést/zacskóragasztást/bodzaszörpkészítést/
hamiskártyázást/előre-hátra-föl-le íjászatot és ha nem vigyáztok illúziónista is lesz. Mindjárt Csák Noriszra magyarosít s elszámol a végtelenig! Kétszer!!! :)

KÖNYÖRGÖM, VEGYÉTEK BE A csapatba s lemondom nemlétező bérletemet a Mikrószkóp Színpadra!!! Szem nem maradna szárazon, úgy röhögnék, amint a történeteit olvasnám! Hadd tegyen a nép érdekében valamit!!! :) :) :)

Üdv. Mugger

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mugger_ 2007 jún. 26 kedd, 9:45-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 26 kedd, 9:42 

Többet én se szólok.
Most utoljára: A pusztító mágia mi a fene lenne, ha nem sötét mágia?

Egy csatamágusból nem lesz lovag, pláne nem úgy, hogy "úgy dönt"...

Múltkor még profi kardforgatónak és közepes mágusnak írtad karaktered, ami nem passzolt. Erre átváltasz profi mágussá és alap kardforgatóvá?
Az íjászatról nem is beszélve, ami ahogy írtad nem létezhet...

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 26 kedd, 9:55 

.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ArchConan 2007 okt. 07 vas., 0:06-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 26 kedd, 11:55 

Pusztító mágia = energiamágia. Azaz a H5-ben ez a villám / jéglövedék / meteorzápor / stb...

Baromi lovagias szerintem az ellenfelemet hősiesen, a távolról egy meteorzáporral elintézni. Igen, pont ezt tanítják lovagéknak! :wink: :roll: :twisted:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 26 kedd, 12:03 

.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ArchConan 2007 okt. 07 vas., 0:05-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 26 kedd, 13:30 
Heroes Team

Dougal írta:
Nem értem. Dougal NEM Dark Magic-t használ. A Pusztító Mágiának semmi köze a Sötét Mágiához, meg Pusztító Mágiát a papok is hassználnak, mivel önvédelem.

Akkor ezek szrint a fedélzetmester simán ért az átváltozáshoz, és a láthatatlansághoz, s jópár bűbájt elsajátított mesteri fokon, mint a hallucinálás, feledés, altatás stb. Sőt, vízenjárni és repülni is tudok...

Na, szóval ezek az érvek egyre jobban átmennek a mesebeli heroes hős kategóriába, mintsem valami Fantasy karakter stílusba! Ez eccerűen röhelyes, ha megnézzük, egy kasztnak a vélt felkészülési idejét...

Ami meg a mágiát illeti, a mágusok többsége 20-30 évesen is zöldfülűnek számít, mikor leteszi a vizsgát, s után még hosszú munka vár rá, hogy tökéletesítse tudását! Nem véletlen, a mágusok idős ábrázolása sem a fantasyban, vagy akárhol, esetleg a hosszabb életű teremtmények életkora sem...

ez az én véleményem, de a hozzáértőbbek biztos tudják részletesebben...

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 26 kedd, 13:53 

Sziasztok!

Teljes mértékben egyetértek Jouval! A varázslók és mágusok minima 20-30 évig tanulják a mágiát, hogy elsajátítsák a varázsszavakat és megfigyelik a varázslatok hatásait, hatótávját... Természetesen mikor a mágiahasználók útra kellnek akkoris általában amíg csak kalandoznak azalatt az idő alatt is szert tesznek új mágiákra, tökéletesítik a varázslatokat.

Amúgy ha igazi szerepjátékot nézünk CSAK akkor lehetnél mágus és lovag 1x-re ha törvényes jó jellemű lennél, és hát a varázshasználók általában semlegesek vagy gonoszak, persze vannak jók is köztük.

Na mind1, ti tudjátok, boccs a beleszólásért, további jó játékot!
Dragon

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 448 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 23  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]