Dougal, ez tényleg dedós... Elfogadjuk, hogy nincs benne szerinted semmi heroes-feeling, de másoknak meg van, és ezt neked kellene elfogadnod. Amikor a lichekkel jöttél, az kifejezetten szórakoztató volt

de ez már unalmas. Légyszi térj vissza a lich témához meg hogy a vámpírok így meg úgy és hogy az embereknek 10 HP dukál

az bőven elég téma, hogy kombináld, pl. a licheknek min. 2000 HP jár, mert 200 embernél is erősebbek, stb.

Arról meg úgy általánosságban írnék a fejlesztől nevében, hogy nem tehetnek mindenkinek a kedvére. Én minden heroes-részből hiányoltam a vízi lények komolyabb szerepeltetését, még egy önálló várnak is volna értelme sztem. Ha ismered a WarCraftet, akkor tudod, még ott is elég redukált "várat" kaptak, ahol nem lehetett fejleszteni (pajzs, fegyver, stb.). A Disciples-ben meg van pár jó kis 1ség, oszt' kész. Ez arra is jó példa, hogy nem lehet minden fantasy-beli lényt szerepeltetni,pláne nem úgy, hogy minden komolyabb "franchise"-zal kompatibilis vagy konzisztens legyen. Én pl. a Conflux-ot inkonzisztensnek és összecsapottnak gondolom mind a mai napig, de egy Dagon-féle kultusznak örülnék a H5-ben, míg esetleg mások épp fordítva gondolnák. Sztem mindenben meg kell találni, ami tetszik az embernek, és nem csak a hibákat. A H5-ben pl. kegyetlen nagy munka van, ez átjön 1értelműen. Igényes kidolgozás, a bugokra viszont nagyobb odafigyeléssel kellene lenniük, pl. észrevettem, hogy ha 6-féle egység 7-felé van szedve, és csatlakozni akar egy 7. féle, akkor hiába rakom össze a 2-felé szedett egyformákat, nem tudom berakni a helyükre. Trükköztem úgy is, hogy összerakás után kipakolom őket a csatlakozni akaróhoz, utóbbiakat berakom a 2 üres hely közül valahová, és megpróbálom az utolsó üres helyre berakni előbbieket, de ez utóbbit már nem engedi. Mindenképp ott kell hagynom egy csapatot a csatlakozni akarók helyett, ha fel akarom őket venni, de persze vissza is tudom rakni őket, és akkor elvesztek, eltűnnek. Ez az 1.41-nél szokott előjönni, asszem a HoF-nál nem találkoztam ilyennel. Lehet, csak olyan lényeknél jön ez elő, akikre nem az van beállítva, hogy mindenképp beállnak, hanem csak akkor, ha szerencséd van velük. (megnéztem a csatlakozás feltételeit a manualban: növeli az esélyét, ha 1. azonos fajhoz tartozik a hős 2. van a seregében az adott egységből (ha pont olyan, tehát devil esetén nem csak arch deviled van, hanem devil is, az tovább növeli) 3. csupa vele azonos fajhoz tartozó egységed van adott hősnél 4. van diplomácia. Persze sokkalta erősebb csapatnak kell lennie a hősnél. Itt amúgy 1valamit nem is értek: minél erősebb vagy, annál jobb, vagy akkor átesel a ló túloldalára, és akkor már menekülni akar? Jártam már úgy, hogy 4 fenti pontból 2 vagy 3 teljesült, és kajakra erősebb voltam, mégsem akart csatlakozni, egy nála gyengébb viszont igen, sőt uolyan feltételeknél másik, erősebb csapat is beállt. Valszeg a mood-dal variáltak adott mapon a készítők...)
Viszont kicsit elsikkad mostmár a "random join"

jelentősége, hogyha sokkalta erősebb sereghez csatlakoznak csak, és lényegében csak ha arra vannak beállítva, hogy csatlakozzanak, akkor teszik meg - a 60 sárkány mellé még 2 nem nagy kaland vagy 500 íjászhoz még 25...
(ja, a master hunter k..va jó kis egység, kellemesen csalódtam benne. párszor jól kiráncigált a slamasztikából. ha az ellenek van, érdemes leszedni asap.)