polo56 írta:
A tudása most 8, de ott van mellette egy Superior scroll of knowlegde. (+4)
Nekem a tudásom 16, mert felvettem a minor, a major és a foremost scroll of knowlegdét (+2 +3 +5)

úgy volt, hogy a superiort is én veszem fel, de a hugom láván exert pathfindiggel és logisztikával kielőzött. Ezért a tudásom nem baj, csak a spell power kevés. Attack defense tekintetében a knight sokkal jobb a sorceressnél. Elementált idézhetek én is, csak vigyáznom kell a többi egységre, mert nincs ressurrect truem.
Az elementálok idézése és a feltámasztás is függ a spell powertől. A támogató varázslatok (pl. mass haste) viszont ugyanúgy kifejtik hatásukat gyenge spell power esetén is, csak rövidebb ideig tartanak, egész pontosan annyi körig, amennyi az sp. Tehát lovag esetén, ha úgyse tudsz 10+ sp értéket összehozni, akkor elég 4+ is, ha van mellé 60+ mana. Ebből ellövöldözöd a segédspelleket, amelyek csata végéig kitartanak.
Hatékony pusztítást varázslatokkal H2-ben főleg a warlock és wizard tudott produkálni (de leginkább az előbbi), a többiek csak akkor, ha nagyon magas szintűek voltak, vagy jók voltak a cuccok. Nekró és sorceress jobbára egyenletesen osztotta a primary skilleket, így mák kellett hozzá, hogy cuccok nélkül is magas sp-t tudjanak összehozni.
A legnépszerűbb egyébként alacsony szinten a villám volt, mert sokszor beadta mage guild level 2-ben, sebzése 25HP/sp, ami a H2-ben mozgó kis seregek közt nagy pusztítást végzett. Más hatékony dolog meg 4-es szintig nem volt és ott is "csak" a meteor shower és chain lighting, de azokkal egyrészt vigyázni kellett, másrészt meg egyetlen ellenféllel szemben az se ütött sokkal többet, csak a többiek is kaptak.
Hát igen,ezért is voltak a kedvenceim a warlockok,a sorceresst meg nem kedveltem.Nekró az bejön,mert lehet termelni a csontikat,még ha nem is annyit mint h3ban,de itt erősebbek
.Van az archibald kampányban is egy ilyen nekros map ahol vagy 2k csonti összejön(valami 12 titán van az ellennél,semmiség).Az a kedvenc mapom a kampánybol.
Kár h multipartner nincsen.A varikhoz hozzászólva én sose építettem lvl3guildot mert ott nincs ütős vari...Mass haste és teleport kivételével.Lvl4 ilyen olyan,lvl5 meg igazán idegesítő mikor hypnotizét kapunk...