Heroes5 HoF - 3. kampány

Első küldetés: A kém

Méret: kicsi
Átvihető hősök: Ylaya
Szintkorlát: 12
Nehézség: 3/5
Elsődleges célok:
- Ylaya nem halhat meg
- Találd meg a Ritus oldalát

Másodlagos célok:
- látogasd meg a látnokot
- öld meg a hat lénycsoportot amitt a boszorkány kunyhó jelöl


Kezdetkor javaslom, hogy az Árny Boszorkányokat válaszd bonusznak. Ebben a küldetésben tulajdonképpen egy bizonyos pontot kell megtalálnod. Itt obeliszkek helyett hat lénycsoport megölésével válik láthatóvá a kívánt pont a kistérképen.

A térképen nagyon sok skill növelőt fogsz találni (kék R). Kezdéskor Ylaya nem rendelkezik semmilyen varázslattal, így a pályán lévő mágikus oltárokban kell megtanulnod a varázslatokat.

A földalatti rész északnyugati részén kezdesz. Indulj a lépcső felé (zöld I'), ezzel feljutsz a felszínre. Magad mellet látsz egy csapat csontvázat, számuk meglehetősen magas, de a 40 Vérfúriád meglehetősen nagy erőt képvisel; nyugodtan támadd meg őket. Vigyázz a Fúriáidra végig az egész pálya során, ők képviselik a sereged főütőerejét. A 2-es pontnál lévő varázstárgyat mindenképpen vedd fel, hasznos lesz a Vérfúriáid mellé. A varázstárgytól délkeletre van az első Látnok kunyhója. (3-as) Összesen hat darab van, mindegyik megjelöl egy megölendő lénycsoportot. A térképen sárga D1-D6 jelöltem a lényeket.

Egy Ostromgép Műhelyt találhatsz a közelben, vásárolj mindegyik gépből egyet. Nem sok alkalmad lesz pénzt költeni, most javaslom tedd meg.

A keletre vezető utat hatalmas Dungeon seregek blokkolják (piros X), ezért kell tenned egy kis kerülőutat délnek. A 4-es pontban lévő istállót látogasd meg. Nagyon vigyázz a kezdőseregedre, nem nagyon lesz alkalmad növelni a csapataidat; ne bocsátkozz harcba a magas szintű íjászokkal és varázslókkal.

Összesen három pár Teleport kaput találhatsz. (zöld T-vel jelöltem őket) A kapuk túloldalán általában egy Dungeon lény csoportot találsz, ami a másodlagos küldetéshez kell. Ha elég erősnek érzed magad, akkor menj az 5-ös ponthoz, ahol Fő Druidák állják az utadat. Elég szép számmal vannak, ezért a csatába ne vidd Fúriákat és a Boszorkányokat. A manádat és a többi embered nyugodtan elpazarolhatod, nem lesz rájuk már szükséged. Ha nyertél menj a II-es lépcsőn le. Ismét a föld alá kerülsz. A célod hogy elérd a lépcsőt a délkeleti sarokba.(III') Egy nagyobb Mélységi Hidra áll középen (piros X), ezért a hosszabb úton kell menned nyugatra. A 6-os pontnál lévő piacon eladhatod a fölösleges nyersanyagaidat. Ha felérsz a felszínre, a 7-es pontnál megtalálod a Feltámasztás Tekercsét, ami aranyat ér! Ezután a mellékküldetés teljesítése nagyon egyszerű lesz. A jutalom nagyon szép lesz, garantálom hogy meg leszel vele elégedve. Ha végeztél menj a 8-as ponthoz, és véget ér a pálya.


Második küldetés: Erőltetett menet

Méret: normál
Átvihető hősök: Ylaya
Szintkorlát: 16
Nehézség: 2/5
Elsődleges célok:
- Ylaya nem halhat meg
- Törd át az első helyőrséget két héten belül
- Törd át a második helyőrséget három héten belül
- Törd át a harmadik helyőrséget négy héten belül


Ez a pálya lesz a legkönnyebb és legrövidebb az összes közül. A pályát három részre lehet bontani, mindegyik részben egy helyőrséget kell legyőznöd. (sárga G1-G3) A szintkorlátot hamar el fogod érni. Figyelj majd arra hogyha átmész az egyik helyőrségen, nem mehetsz már vissza a korábbi területedre, ezért szedj össze minden fontos dolgot mielőtt átmennél a kapukon. Kezdéskor én a Tarot Kártyát javaslom bonusznak. A kezdő sereged nem lesz nagy, de itt igazából mágiával tudod megnyerni a csatákat, később lesz lehetőséged bővíteni a csapataidat. A hősöd mágikus képességeitől függ a pálya nehézsége, minél jártasabb vagy a mágiába annál egyszerűbb dolgod lesz.

Az első zónában alacsonyabb szintű Dungeon dwellingeket találsz, várad megint nem lesz a küldetés során, így igazából csak az aranyat érdemes felvenni.

A második hét végén kapsz egy figyelmeztetést, hogy egy ellenséges hős meg fog jelenni. A hős nem követhet téged a kapun túlra, igyekezz a határidő lejárta előtt átmenni a kapun, különben elkap az ellenséges hős, az pedig nem sok jót ígér.

Az első helyőrség nem nagy kihívás, a varázslataid segítségével könnyedén áttörhetsz rajta. Utána találhatsz két csatlakozni kívánó lény csoportot. (3-sal van jelölve) A második terület meglehetősen nagy, varázstárgyakat és dwellingeket találhatsz szép számmal itt. A három hét leteltével egy újabb hős jelenik meg, jelezve hogy ideje átkelned a második helyőrségen is. Ez sokkal erősebb mint az első, a veszteségek miatt nem kell aggódnod, a harmadik területen lesz bőven épület ahonnan pótolhatod a hiányt.

A 4-es és 5-ös pontnál újabb csapatokkal bővítheted a seregedet. A 6-os pontnál egy Dombi Erőd találsz; itt nem szükséges felfejleszteni az embereidet, kellhet a pénz a lények kivásárlására. A 8-as pontnál találsz még dwellingeket. Mikor eljön az idő indulj a harmadik helyőrség felé. A mostani seregeddel nem lehet gond a győzelem és ha győzöl akkor véget ér a pálya!


Harmadik küldetés: A találkozás

Méret: normál
Átvihető hősök: Ylaya
Szintkorlát: 22
Nehézség: 3/5
Elsődleges célok:
- találd meg a térkaput, mely Raelag titkos rejtekhelyére vezet
- Malassa Lányának nem szabad meghalnia
- Ylaya nem halhat meg

Másodlagos célok:
- gyűjtsd össze a 8 sárkányos varázstárgyat
- vidd vissza a varázstárgyakat a Látnokhoz


A pálya elején egy várral rendelkezel, ellenfeleidnek négy vára van összesen. Nem olyan szörnyű a helyzeted mint elsőre hangzik. Az ellenfeleid nem állnak szövetségben egymással, két csapatra vannak osztva. A semleges csapatok nem olyan nagyok ezen a pályán; ráadásul rengeteg varázstárgyat tudsz összeszedni.

A délkeleti sarokból indulsz (1), és az A város a tiéd. A célod hogy elérd a 2-es pontot, és találkozz Raelaggal, a varázslóval, akit az alapjátékból ismerhetsz. Egyenesen a 2-es ponthoz mehetsz ha akarsz, de tekintsük a lassabb végigjátszást is. A csatáid feltehetőleg a varázslatokról fognak szólni.

Kezdetkor van a seregedbe egy fekete sárkány: ő Malassa Leánya. A sárkány segítségével sok kisebb csatát nyerhetsz meg, azonban ellenséges hősök ellen ne vidd csatába, mert könnyen elhullhat. Először foglald el B várost, amely tőled északra van. A fa és kőbányákat foglald el, és után a 3-as pontnál lévő nyersanyagbányákat is. Ha ezek megvannak akkor indulhatsz a B város felé nyugodt szívvel. Eközben a városodban építsd fel a minotauruszt és a hidrát, jól bírják az ütést, remek katonák.

Minden város között van egy helyőrség (sárga G1-G8). A B várost Renegát hősök védik, közülük Valeria a legerősebb. A második hét elejére kell hogy elfoglald a várost. Az új héten a Dungeon váradból hozd az utánpótlást egy újonnan vett hőssel. Hamarosan megjelennek a többi ellenséges hősök is, akiket könnyedén legyőzhetsz, kivéve a várában üldögélő narancssárga Inferno hőst.

A következő célpontod a törpe vár (C), innen északra. Utad során találhatsz majd sárkányos varázstárgyakat (kék betűk a-tól h-ig), ezeket mindenképpen vedd fel. A C városhoz vezető utadon felveheted az első két ereklyét. A C vár bevétele nem okozhat gondot, mindenféle okok miatt a védelem nem lesz erős. A következő hét elején elfoglalhatod a D várat is, ahol még varázstornyokat is tudsz építeni! A meglévő seregeddel az E várat is könnyedén beveheted, ekkor kezdhetsz el tornyokat építeni a városaidban. Már majdnem készen vagy. Gyűjtsd össze a seregeidet, és menj G4-es helyőrséghez. A kapu mögött a Látnoki kunyhóba visszaviheted a sárkányos tárgyakat. Ha ezt megtetted, akkor máris a 2-es pontban találod magadat. Ha megérinted a 2-es portált, akkor a pálya véget ér. Láthatod Raelagot és egy nem várt hölgyet a rejtekhelyükön. A következő pályán mindketten veled harcolnak majd!


Negyedik küldetés: Sárkányok

Méret: normál
Átvihető hősök: Ylaya, Isabel
Szintkorlát: 26
Nehézség: 3/5
Elsődleges célok:
- Ylaya, Raelag és Isabel nem halhat meg
- Védd meg a városodat az ellenséges támadásoktól
- Győzd le Thralsait seregeit

Másodlagos célok:
- találd meg a sárkányok rejtekhelyét és nyerd meg a támogatásukat


Ez egy nagyon nagy odafigyelést igénylő pálya. Az ellenséges hősök nagyon sok hullámban fognak áramlani, és a pálya főellenfele egy megadott időpontban fog érkezni a legnagyobb sereggel ami a Heroes 5-ben eddig előfordult, szóval sietned kell hogy mindent összeszedj.
A győzelmedhez szükséged lesz egy nagy seregre. A másodlagos küldetés teljesítéséért egy nagy csapat Fekete Sárkány lesz a jutalmad, ami nagy segítség lesz a győzelmedhez.

Ezen a pályán segítségedre lesz két ismerős hős is: Raelag és Isabel. Ők ketten közelebb kerültek egymáshoz az eredeti játék vége óta. Mindketten 25. szintű hősök, fix képzettségekkel és tulajdonságokkal. Nem rendelkeznek az összes varázslattal és képzettséggel, amivel az alapjátékban bírtak. Alaposan kicserélődtek mióta utoljára láthattad őket.

A pálya főellensége, Thralsai egy megadott időpontban bukkan fel. Nálam a 44, napon bukkant fel és az 50. napon érte el a váramat. Nem lesz egyszerű 50 nap alatt bejárnod a két hölggyel minden egyes skill növelőt, de meg kell próbálnod.

Ellenséges hősök tucatjai fognak áramlani a játék során. Az első hullám a második hét első napján érkezik meg. Egyszerre hat ellenséges hős érkezik meg, és 8-9 naponta jön az újabb hullám. (minél előbb legyőzöd az ellenséges hősöket, annál hamarabb ér véget az özönlésük) A térképen világoszöld G-vel jelöltem a pontot, ahol megjelennek. Ezek a hősök szerencsére varázserőben nem jeleskednek és kezdetben seregük sem lesz sok, persze az idő előre haladtával egyre erősebb sereggel jönnek majd. A fővárad felé veszik majd az irány (A város), ha elveszíted a váradat, akkor elvesztetted a pályát is. A hősök nagyon furmányosan harcolnak, ha kell elmenekülnek a csatából és később sokszor nagyobb sereggel jönnek vissza. Isabellel ne nagyon támadd meg a hősöket, hagyd a dolgot a varázshasználókra, akiknek nem okozhat gondot az ellenség gyors legyőzése varázslatokkal, és ha szükséges, akkor a végén a Feltámasztást is bevethetik.

A B várost próbáld minél hamarabb bevenni, a plusz pénz amit hoz nagyon sokat segíthet, bevétele nem lesz nehéz, a barna játékos tulajdonképpen semmit nem csinál az egész játék alatt. Rengeteg dwellinget találsz majd a pályán, valószínűleg nem lesz pénzed kivenni az összes lényt. Javaslom, hogy sárkányt ne is építs, a mellékküldetés teljesítéséért úgyis kapsz majd párat. Az elején válaszd a Pénzes Zsákot, picivel jobban megéri mint a pénz bonusz. Sokféleképpen lehet lejátszani a pályát, én egy olyan végigjátszást közlök, ami a skill növelők meglátogatására fókuszál.

1. Raelaggal támadd meg a Vízköpő épületet, foglald el a kőbányát és vedd fel a varázstárgyat. (2-es) A tűzsebzést növelő tárgyat add át Ylayának.
2. Isabel Haven egységeid Ylayának, és az összes Dungeon lényt add Isabelnek. Ylaya képes túlélni a pályát a kis sereggel is, míg Isabelnek szüksége van egy nagyobb seregre, Raelagnak hamarosan lesznek emberei.
3. Küld Raelagot a felszínre az I' lépcsőn keresztül. Foglald el az aranybányát és a B várat, vegyél még egy-két hőst akik fel tudják venni a nyersanyagokat. A semleges Dungeon egységek általában csatlakoznak Raelaghoz. A 4-es pontnál lévő csizmát mindenképp vedd fel. A piros sátrat (piros K) is látogasd meg.
4. Ylayat küld északnak, és foglald el a bányákat. Isabelt küld keletnek hogy elfoglalja lénytermelőket. A helyőrségben lévő egységeket is add a seregedhez. A fekete sárkányt hagyd ahol van, meggyengíti majd az ellenséges hősöket. Mindkét hősöddel menj majd balra, és látogasd meg a skill növelőket.
5. Mikor az első hősök túljutottak a fekete sárkányon, Ylayát teleportáld vissza a fővárba hogy megvédje azt.
6. Az Arenat Isabellel látogasd meg és utána menj a hősnőiddel keletnek és arrafelé is vedd fel a skill növelőket.
7. Raelagot miután elfoglalta a B várost, küld vissza az A városba, ezentúl ő fogja ellátni a védelmet. Adj neki hidrákat és minotauruszokat és készen van a védelmed.
8. A hősnőiddel menj a felszínre és ott is látogass meg minden egyes skill növelőt, a Tűz Sárkányok mögötti kapun túl is van két skill növelő, azokat se hagyd ki.
9. Nyisd ki a piros kaput és utána menj délkeletnek. A 8-as pontot látogasd meg mindenképpen.
10. A IV-es lépcsőn ha lemész nem sokkal utána felveheted a sárkányokat. (piros X) Ha felvetted őket megnézhetsz egy kis filmet, és megjelenik Thralsai. Menj vissza a főváradba vagy a portálon keresztül vagy használd a Várkapu varázslatot.

Thralsai serege a nehézségi szinttől változik. Valószínűleg több katonája lesz mint neked, ám neki nem lesznek fekete sárkányai; a csatlakozott sárkányokkal könnyedén legyőzheted. Már készülhetsz is a kiegészítő utolsó pályájára!


Ötödik küldetés: Az elválás

Méret: normál
Szintkorlát: 30
Nehézség: 3/5
Elsődleges célok:
- érd el Horncrest városát két héten belül
- foglald el Horncrestet
- Tor Hrallt foglald el két hónapon belül
- Ylaya, Isabel, Freyda, Wulfstan és Duncan nem halhat meg

Másodlagos küldetések:
- állítsd meg a Démoni seregek előretörését


A pályán a semleges lények nagysága most már elég nagy lesz ahhoz hogy megfelelő kihívást biztosítson a hőseid számára. A hőseid egytől egyig nagyon erősek és mindegyikük jó valamiben. Lentebb csak egy lehetséges végigjátszást közlök. Bonusznak a Szerencsepatkót érdemes választani, jól jön Ylaya képességéhez.

Az első feladatod hogy elérd Horncrest városát, ezt egy héten belül kell megtenned. A logisztika nélküli hősök is odaérnek öt nap alatt. Építsd országházat az új váradban és foglald el a körülötte lévő bányákat. Próbáld meg minél előbb elfoglalni a B várost, ehhez előbb át kell jutnod a G1 helyőrségen.

A 2' lépcsőn át menj a felszínre. Ismerős lehet a pálya, Freyda küldetésében, azzal a különbséggel, hogy most egyenként kell az ellenséges csoportokat legyőznöd. Egyikük sem jelenthet gondot.

A végső feladatot hogy foglald el a törpék fővárosát két hónapon belül. (C város) A törpék ellen állíts ki egy Haven sereget. Két Haven várat szerezhetsz a játék során. Van egy új helyőrség is a pályán, ami 10000 Regrutát tartalmaz! Legyőzésükhöz nem kell mást tenned, csak válaszd ki a legerősebb might hősödet és add neki az összes Haven egységet.

Közben a démonok várait is elfoglalhatod (B, E, F). Egy hőssel menj vissza az alvilágba, és foglald el a D és E várat. Ezzel teljesíted a másodlagos küldetést, jutalmat sajnos nem kapsz érte.

A harmadik hét elején érdemes elindulnod Tor Hrall felé. A kezdő sereged is elég nagy, de a hét elején ki tudod vásárolni a két Haven váradat. Már csak át kell törnöd a G5-ös helyőrséget és irány a törpe főváros! A hőseidet láncba állíthatod és összes Haven egységet Freydának adhatod.

A végső csata Tolghar Király ellen elég egyoldalú, a varázslataid és jobb értékeid ellen nem tehet sok mindent!

Ha legyőzted őt, akkor véget ér a Végzet Pörölye kiegészítő, és várhatjuk az újabb expanziót mely a Kelet Törzsei címet viseli majd!

    ugrás a lap tetejére vissza az előző oldalraPowered by Heroes Team