A Vihar előtt egy kiegészítő csomag a Heroes of Might and Magic IV játékhoz. Az eredeti játékkal összefüggő hadjáratok, új egyéni küldetések, új többjátékos pályák, újabb lények, számos új helyszín és varázstárgy várja a játékosokat. A győzelem kivívásához új stratégiák kidolgozására lesz szükség. A Vihar előtt hat teljesen új hadjáratot tartalmaz, melyek elmesélik Devonshire királyság öt hősének történetét és győzelmét Hexis, az őrült varázsló felett, aki a Természet és Halál birodalmát irányítva sorozatos fenyegetést jelent a Lodwar földjén elterülő birodalom számára. Hexis egyéniségére rossz hatással volt erejének növekedése. Földrengések, árvizek, viharok söpörtek át a királyságon, és az öt hős összefogott, hogy megállítsa a tomboló mágust.

Hat új hadjárat :

Egy másik bárd-történet:
Ez a hadjárat Agraynel, a bárd történetét meséli el, aki elindult, hogy megtalálja Aiffe, az egykori legendásan szellemes és ügyes dalnok három eltűnt kincsét. Sötét erők állnak útjába, vajon véletlenül vagy netán szándékosan akadályozzák a varázstárgyak megszerzésében?

A Mágia Mesterei:
Bohb, a főmágus küldetése, hogy felkutassa és újra egyesítse a főmágusok legnagyobbikának, Nevarnak öt legendás varázstárgyát. Ezeket régóta öt mágus birtokolja, akik mágia főiskoláik mestereinek vallják magukat. Bohbnak le kell győznie őket, hogy egyesítse és felszabadítsa a mágikus tárgyak titkos erejét.

Az ellentétek vonzzák egymást:
Kozuss, a varázsló, először Aldamar őserdejébe, majd Merlion királyságba utazik, hogy megkeressen három varázserejű tárgyat, melyeket egy régi háborúra kovácsoltak össze. Ezek a szerfelett egyedi tárgyak szakértő kézben a Rend és a Káosz iskolái ellen egyaránt igen használhatóak.

Egy Életem, egy Halálom:
Ez a hadjárat egy Sötét Pap, Alita Eventide történetét meséli el. Küldetése, hogy visszaszerezze az Élet Fényesség gyűrűjét és a Halál Sötétség Palástját, ám a tárgyakat két erős szekta bitorolja, és aligha engedik át hősünknek harc nélkül.

Erőben az igazság:
A pimasz és önhitt Dogwoggle a mesés Tigris Páncélzat keresésére indul. Értesülése szerint a páncél különböző részeit három őrült fivér őrzi, akik a közeli kis királyságokban uralkodnak. A hadjárat az ellenük harcoló Dogwoggle küzdelmét követi.

Vihar előtt:
Mint komor felhők vihar előtt, úgy gyűlt össze az öt harcedzett hős, hogy Devonshire-ben egyesítve
erőiket, orkánként söpörjék el Hexis déli erődjét. Ezernyi veszéllyel teli útjukon kemény csaták várnak rájuk a természet romlott és eltorzult erőivel, s végül készülhetnek Hexis ellen a végső ütközetre.

Új hősök :
A hadjáratokban öt új hőssel találkozunk:
Alita Eventide, Bohb, Kozuss, Dogwoggle és Agraynel.

Új helyszínek :
Hét új helyszín vár kalandjaink során:
Konzervatóriumok (mindegyik mágia iskolának egy) és Arénák (egy az Erőé, egy a Mágiáé).

Új varázstárgyak :
Tizenhat új varázstárgy és több új garnitúra bővíti a választékot:
Fényesség gyűrűje, Sötétség palástja, Tigris páncél, Tigris sisak, Fagykalapács, Harmónia láncing, Múzsa nyakék, Aiffe mandolinja, Káosz lángja, Jég mérleg, Egyensúly lánca, Főmágus süveg, Zúzó pálca, Vándor csizma, Ragyogás gyűrűje és az Angyalszárnytoll mente.

Új lények :
Négy új lény került a játékba, mindannyian Hexis kegyencei:
Goblin Lovag, Gonosz Boszorkány, Sötét Bajnok és a Gigász.

A pályaszerkesztő változásai és kompatibilitása :
A kiegészítő a pályaszerkesztőt az eredeti játékból frissíti, megengedve minden új hős, kaland helyszín, varázstárgy és lény használatát a Vihar előtt c. kiegészítőben. Az új pályák csak akkor játszhatók, ha a Vihar előtt c. kiegészítő telepítve van. A frissített pályaszerkesztővel készített térképek akkor sem játszhatóak a kiegészítő telepítése nélkül, ha nem tartalmazzák az újdonságokat. A Vihar előtt c. kiegészítő hadjárat-szerkesztőjével készített többjátékos módú pályák esetén, ha a kapcsolódó játékos gépére nincs telepítve a kiegészítő, a játékos üzenetet kap, hogy a játékhoz szükséges a kiegészítő telepítése.
 
 
   
   

   

Gépigény :
Processzor:   Pentium II 300 MHz(450 MHz ajánlott)
RAM:   128 MB RAM MB
Operációs rendszer:   Windows 95/98/2000/ME/XP
Merevlemez:   100 MB (az eredeti Heroes IV telepítése után)
Grafika:   4 MB SVGA DirectX 8.0 kompatibilis 800x600 felbontású
Hang:   DirectX 8.0 kompatibilis kártya